ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΝΟΔΑ ΕΡΓΑ ΟΔΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ-ΟΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

 

 

ΟΙΑ“Την συνέχιση και ολοκλήρωση του Οδικού Δικτύου Αεροδρόμιο – Οία στη Σαντορίνη διασφαλίζει η Περιφέρεια

Με απόφαση του Περιφερειάρχη, μεταφέρεται η κατασκευή του στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 2014 – 2020

Προς ένταξη στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 2014 – 2020 οδεύει το έργο «Κατασκευή οδικού δικτύου Αεροδρόμιο – Φηρά – Βουρβούλο – Οία ν. Θήρας», μετά την απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου, ο οποίος ενέκρινε την εξειδίκευση εφαρμογής δράσης δημιουργίας και βελτίωσης των υποδομών σύνδεσης με τις πύλες εισόδου – εξόδου του ΕΠ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 2014 – 2020.

Το έργο ήταν αρχικά ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου του ΕΣΠΑ 2007 – 2013. Κατά τη νέα προγραμματική περίοδο, μετά την απόφαση του κ. Χατζημάρκου, ξεκινά η διαδικασία υποβολής για την ένταξή του στο νέο Ε.Π. της Περιφέρειας.

Πρόκειται για έργο ιδιαιτέρως μεγάλης σημασίας για το νησί της Σαντορίνης, δεδομένου ότι θα εξυπηρετήσει την κίνηση από και προς το αεροδρόμιο και θα διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των οικισμών Καρτεράδου, Βουρβούλου, Φηρών και Οίας, εξασφαλίζοντας ένα άνετο, γρήγορο και ασφαλές οδικό δίκτυο στο βόρειο και κεντρικό τμήμα του νησιού, το οποίο επιβαρύνεται ιδιαίτερα, ειδικά κατά την τουριστική περίοδο.

Ολοκληρωμένος ο οδικός άξονας, που ξεκινά από απόσταση 1 περίπου χλμ. δυτικά του αεροδρομίου και θα καταλήγει στην υπάρχουσα επαρχιακή οδό Οίας – Βουρβούλου, θα έχει συνολικό μήκος 8,9 χλμ., ενώ προβλέπονται επίσης και οι συνδετήριοι δρόμοι των Φηρών, του Βουρβούλου και του Καρτεράδου, συνολικού μήκους 3,9 χλμ”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *