Site icon Santonews

“Εγκληματικότητα και ενδοοικογενειακή βία”

Εκδήλωση στο Μπελώνειο

 

 

 

 

  “Εγκληματικότητα και ενδοοικογενειακή βία συμπεριλαμβανομένου του ενδοσχολικού εκφοβισμού” από την Ένωση Γονέων Θήρας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρητών “Το Αρκάδι”

12 Φεβρουαρίου 2024

Εκδήλωση – ανοιχτή συζήτηση με θέμα “Εγκληματικότητα και ενδοοικογενειακή βία συμπεριλαμβανομένου του ενδοσχολικού εκφοβισμού” στις 2 Μαρτίου 2024 και ώρα 18.00 στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο στα Φηρά συνδιοργανώνουν η Ένωση Γονέων Θήρας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητών “Το Αρκάδι”, με ομιλητές ειδικούς στο αντικείμενο επιστήμονες.

Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση θα μιλήσουν η Αγγελική Μαλιωτάκη, Ψυχολόγος – Εγκληματολόγος, ο Αθανάσιος Κατερινόπουλος, απόστρατος της Ελληνικής Αστυνομίας και Διαπραγματευτής κρίσεων και ομήρων και ο Βασίλης Μαστρογιάννης, καθηγητής Νομικού Δικαίου στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Τασούλα Παπανικολάου ενώ τις ομιλίες θα προλογίσει ο Βασίλης Αλαφούζος, Ψυχολόγος, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θήρας.

Ο χαρακτήρας της εκδήλωσης θα είναι ενημερωτικός και στόχο θα έχει την ενημέρωση του κοινού για την κακοποίηση στην οικογένεια και την σύνδεση της με την ανήλικη παραβατικότητα που όλο και περισσότερο πλήττει την χώρα μας και βασανίζει κυριολεκτικά και μεταφορικά τους πολίτες της.

Η προσέγγιση της ενημέρωσης θα γίνει από ψυχολογική και νομική σκοπιά, ενώ σκοπός της θα είναι η κατανόηση του φαινομένου της βίας στην κοινωνία μας και των παραγόντων που την προκαλούν, με στόχο να ενημερωθεί το κοινό για τους τρόπους πρόληψης έναντι στην κακοποίηση.

Μεταξύ των θεμάτων που θα αναπτυχθούν θα είναι η ενδοοικογενειακή βία και η ανήλικη παραβατικότητα συμπεριλαμβανομένου του ενδοσχολικού εκφοβισμού.

Η παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι ελεύθερη για γονείς αλλα και μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

 

Exit mobile version