Site icon Santonews

Εγκαινιάζοντας την έκθεση: «Αναζητώντας τα μυστήρια της γης»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΠΕΛΛΩΝΕΙΟ

 

 

 

  “Τα υποθαλάσσια Ηφαίστεια της Σαντορίνης, αντικείμενο Διεθνούς Ερευνητικού Προγράμματος.

 

Στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση παρουσίασης του ερευνητικού προγράμματος παρακολούθησης των υποθαλάσσιων ηφαιστείων  της Σαντορίνης, το οποίο εντάσσεται στο ευρύτερο Διεθνές Πρόγραμμα Εξερεύνησης των Ωκεανών.

Η εκδήλωση έγινε με την παρουσία σημαντικών επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Tim Druitt από το Columbia University των ΗΠΑ και της «δικής μας» Εύης Νομικού, αναπληρώτριας καθηγήτριας στο Τμήμα Γεωλογίας του ΕΚΠΑ.

Η πολυμελής ερευνητική ομάδα θα επιβαίνει του ωκεανογραφικού σκάφους JOIDES Resolution  (ένα από τα μεγαλύτερα των ΗΠΑ) το οποίο θα πραγματοποιήσει στο διάστημα από τα μέσα Δεκεμβρίου έως τα μέσα Φεβρουαρίου διερευνητικές γεωτρήσεις στις υποθαλάσσιες περιοχές της Καλντέρας των Χριστιανών και του Κολούμπου.

Στόχος η διερεύνηση των «μυστικών» των ηφαιστείων που αφορούν τόσο το ιστορικό τους παρελθόν όσο και τη μελλοντική του συμπεριφορά και δράση.  Ο Δήμος είναι από την πρώτη στιγμή αρωγός σε αυτή την προσπάθεια.

Στα πλαίσια αυτού του σημαντικού προγράμματος και προς ενημέρωση των μαθητών αλλά και ολόκληρου του κοινού της Σαντορίνης κήρυξα την έναρξη μιας εντυπωσιακής  έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 22 Οκτωβρίου στο Μπελλώνειο.

Η Σαντορίνη για μία ακόμη φορά εντυπωσιάζει και προσελκύει το διεθνές ενδιαφέρον”.

 

Exit mobile version