Site icon Santonews

ΕΦΥΓΕ Ο ΕΥΓΕΝΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤHΜΗΣ

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Δ. ΜΠΑΙΛΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΩΜΑΤΑ

 

 

 

 

 

Γιάννης Χωματάς

“Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα από το φιλικό του περιβάλλον, τον θάνατο του Πρώην Βουλευτή Κυκλάδων, Καθηγητή της Ιατρικής, Συνεργάτη μου στα Κοινά και Φίλου της Οικογένειάς μου, Κου [με Κ κεφαλαίο] Ιωάννη Χωματά.

Ασφαλώς δεν είμαι ο καταλληλότερος άνθρωπος για να αναφερθώ στον επιστήμονα Γιάννη Χωματά, ούτε και στον Οικογενειάρχη Γιάννη Χωματά. Τα μόνα που μπορώ να θυμηθώ και να καταθέσω για τις δύο παραπάνω ιδιότητες της ζωής του, είναι ο θαυμασμός και ο σεβασμός με τον οποίο μιλούσαν για το πρόσωπό του όλοι οι καθηγητές Πανεπιστήμιου και απλοί ιατροί, με τους οποίους έτυχε να μιλήσω κατά τα 16 χρόνια που ήμουν στη Νομαρχία, και την λατρεία με την οποία εκφραζόταν ο ίδιος κάθε φορά που μιλούσαμε για την οικογένειά του. Εάν κάποιος θα μπορούσε να δει την ευτυχία του προσώπου του, στο γάμο της κόρης του Φιλιάννας, θα τα καταλάβαινε όλα για τον πατέρα Χωματά.

Είμαι όμως κατάλληλος να αναφερθώ στον Πολιτικό Γιάννη Χωματά ,με τον οποίο συνεργαστήκαμε τα χρόνια της παρουσίας μου στην Νομαρχία, και τα οποία ήταν αρκετά για να τον κατατάξω στην συνείδησή μου σαν τον πλέον ηθικό, δίκαιο και ευγενή βουλευτή της Συντηρητικής Παράταξης στο Νομό των Κυκλάδων. Αν και ανήκαμε σε διαφορετικές παρατάξεις ποτέ δεν αρνήθηκε να με βοηθήσει για τις Κυκλάδες, ήταν πάντοτε συνεπής με τις υποσχέσεις του, δεν αρνιόταν την βοήθειά του σε κανέναν, ήταν πάντοτε παρών, και τις πράξεις του δεν τις χαρακτήριζε ούτε Προσωπική, ούτε Κομματική ιδιοτέλεια.

Ακόμη και όταν διαφωνούσα μαζί του, πράγμα πολύ σπάνιο, με αντιμετώπιζε με τέτοια ευγένεια και λεπτό χιούμορ, που με προβλημάτιζε εάν θα πρέπει να επιμείνω στη διαφωνία μου.

Τον αγαπούσα και τον θαύμαζα γιατί δεν ήταν επαγγελματίας πολιτικός, χαρακτηριστικό που πολλές φορές έστρεφε εναντίον του τα βέλη στελεχών της ίδιας της Παράταξης που ανήκε.

Η συνεργασία μας ολοκληρώθηκε με την κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου του Δαμαριώνα , του οποίου η εξασφάλιση της πίστωσης έγινε σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο με δικές του ενέργειες.

“Δεν έχω κάνει ποτέ τίποτε για μένα, πριν αποσυρθώ, να μη κάνω και κάτι για το χωριό μου;, έτσι………….. για να με θυμούνται”, μου είχε πει.!!

Με αυτή την φράση του, κλείνω αυτό το κείμενο που αποτελεί για μένα την ελάχιστη κατάθεση στη μνήμη του, εκφράζω δημοσίως τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του, και ελπίζω η πολιτική του συμπεριφορά και ο χαρακτήρας του να αποτελέσουν παράδειγμα για άλλους πολιτικούς, γιατί το έχει ανάγκη η Πατρίδα.

Εμείς, ως Ν.Σ. τον είχαμε τιμήσει στα εγκαίνια του σχολείου του Δαμαριώνα και είχαμε κάνει την πρόταση, το σχολείο να πάρει το όνομά του, η οποία ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί. Νομίζω ότι αυτό μπορεί να γίνει έστω και τώρα, ώστε το όνομά του να χαραχτεί ανεξίτηλα στη μνήμη των συμπατριωτών του!!

Ας είναι αιωνία η μνήμη του και ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Σύρος 27/11/2016

Δημήτρης Μπάιλας

π. Νομάρχης Κυκλάδων”

Exit mobile version