ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ “ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ”

ΟΙ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ ΤΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ, ΤΙΜΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΚΟΥΡΑΣΤΟ ΕΡΕΥΝΗΤΗ

 

 

 

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Φύλακες του Αιγαίου»

του Όμηρου Ευαγγελινού στη μνήμη του Πέτρου Νικολαΐδη.

Στη μνήμη του εκλιπόντα φίλου και πρωτεργάτη στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος των Κυκλάδων, Πέτρου Νικολαΐδη, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Φύλακες του Αιγαίου» του Όμηρου Ευαγγελινού, την Τρίτη 24 Οκτωβρίου, στις 19:30 στο σινεμά Villaggio στο Καμάρι.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο Πιερ Υβ Κουστώ, προσωπικός φίλος και συνεργάτης

του αείμνηστου Πέτρου, εμπνευστής της δημιουργίας της Θαλάσσιας Προστατευόμενης Περιοχής, όσο και σε όλες τις πρότερες θαλάσσιες περιβαλλοντικές δράσεις στη Σαντορίνη.

Ο Πέτρος Νικολαΐδης υπήρξε αρωγός στην προσπάθεια θεσμοθέτησης της Θαλάσσιας Προστατευόμενης Περιοχής της Σαντορίνης, από την ημέρα της σύλληψης της ιδέας, με συνεχή παρουσία και ακούραστη συμβολή σε όλες τις δράσεις για την επίτευξή της. Ο Πέτρος θα λέγαμε πως ήταν ένα με τη θάλασσα, Βιολόγος, Ωκεανογράφος και Δύτης με τεράστια εμπειρία και μακροχρόνιες συνεργασίες με πλήθος επιστημόνων, δημόσιων και ιδιωτικών φορέων και ανθρώπων που αγαπάνε και φροντίζουν τη θάλασσα. Η ζωή και το έργο του αποτελούν παράδειγμα για όλους μας, και έμπνευση να συνεχίσουμε ακούραστα τις προσπάθειες για την ουσιαστική προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος των Κυκλάδων και γενικότερα των θαλάσσιων οικοσυστημάτων. Ο Πέτρος είχε συμβάλλει σημαντικά στην ίδρυση του συλλόγου και είχε αναγνωριστεί ως επίτιμο μέλος της «Θηραϊκής Θάλασσας», ενώ είχε παράλληλα πρωταγωνιστήσει στο ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη, μέλη της «Θηραϊκής Θάλασσας» και τον Πιερ Υβ Κουστώ για την ανάγκη προστασίας των θαλασσών μας και την σημασία των Θαλάσσιων Προστατευόμενων Περιοχών στη διαχείριση του υδάτινου φυσικού πλούτου των Κυκλάδων.

Θερμές ευχαριστίες στο σινεμά Villaggio για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας και του εξοπλισμού για την προβολή του ντοκιμαντέρ.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το σύλλογο Θηραϊκή Θάλασσα στα τηλέφωνα:

6974800239 Βαγγέλης Παράβας

6946244317 Δημήτρης Καμπανός

6977404341 Αποστόλης Στυλιανόπουλος

6972016061 Ελβίρα Καλογεράτου”. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *