ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΣΙΦΝΟΥ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ-ΔΗΜΑΡΧΟΣ-ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

 

 

 

SIFNOS_SYSKEPSI «Σε υλοποίηση της δέσμευσής του αμέσως μετά από την πρόσφατη επίσκεψή του στη Σίφνο, για τη σύγκλιση τεχνικής σύσκεψης  με αντικείμενο τα λιμενικά έργα του νησιού, ο Αντιπεριφερειάρχης  Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης είχε, σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του, συνάντηση εργασίας με τον Έπαρχο Μήλου κ. Νικόλαο Βενάκη, τον Δήμαρχο Σίφνου κ. Ανδρέα Μπαμπούνη και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σίφνου – Κιμώλου κ. Γιώργο Τρούλλο, με τη συμμετοχή του Γενικού Διευθυντή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κ. Ελευθέριου  Καστρίσιου, της Διευθύντριας Τεχνικών Έργων Κυκλάδων κας Αδαμαντίας Συμεοπούλου, στελεχών των ως άνω υπηρεσιών, του Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ. Ευθύμιου Λέκκα και των μελετητών των έργων  κ. Βερελή και  κας Ηλιοπούλου.

 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης βρέθηκε τρόπος για την άρση των προβλημάτων των μελετών ανάπλασης του Πλατύ Γιαλού ενώ για το λιμάνι των Καμαρών διαπιστώθηκε η ωρίμανση των μελετών, με εκκρεμή την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών  Επιπτώσεων. Στην ατζέντα συμπεριελήφθησαν και οι μελέτες αναβάθμισης του λιμένος Φάρου Σίφνου.

 

Αμέσως μετά το πέρας των εργασιών ο Έπαρχος Μήλου κ. Βενάκης με σχετική δήλωσή του εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δέσμευση όλων των  συμμετεχόντων να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίσπευση των διαδικασιών για την απρόσκοπτη υλοποίηση των σημαντικών αυτών έργων, που – όπως χαρακτηριστικά τόνισε – «θα επιλύσουν χρονίζοντα προβλήματα, θα αναβαθμίσουν τις υποδομές του νησιού και θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή προοπτική της Σίφνου».

 

Σε αντίστοιχη δήλωσή του ο Δήμαρχος του νησιού κ. Μπαμπούνης επεσήμανε: «Πέρα από την πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον κ.Αντιπεριφερειάρχη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, σε σχέση με τα λιμενικά έργα του νησιού και τις λύσεις τις οποίες προτάθηκαν, αναφορικά με τη διάβρωση της ακτής του Πλατύ Γιαλού και τη βελτίωση του λιμανιού στις Καμάρες, με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπίστωσα ότι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων έχει προχωρήσει στη θεώρηση της προμελέτης δικτύων αποχέτευσης των κεντρικών οικισμών και ενημερώθηκα ότι άμεσα θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Δημοσίων Έργων για τη χορήγηση θετικής γνωμοδότησης επ’ αυτής, δίνοντας την εντολή στον μελετητή να προχωρήσει στην οριστική μελέτη δικτύων αποχέτευσης, με αποτέλεσμα να κάνουμε ένα βήμα πιο κοντά στη δημοπράτησης αυτού του τόσο σημαντικού έργου για τη Σίφνο».

 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σίφνου – Κιμώλου κ. Τρούλλος σημείωσε : «Εκφράζω την αισιοδοξία μου αλλά και τις ευχαριστίες μου προς τη νέα Περιφερειακή Αρχή για το συντονισμό των ενεργειών στην προσπάθεια επίσπευσης της ολοκλήρωσης των μελετών για το λιμάνι Καμαρών,  του αλιευτικού καταφυγίου στον Πλατύ Γιαλό και της διάβρωσης της ακτής. Είμαι βέβαιος ότι  χάρις στην  εναρμόνιση των προσπαθειών όλων των εμπλεκομένων στην επίτευξη του κοινού στόχου, σύντομα θα πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, με έργα υποδομής που θα δώσουν νέα αναπτυξιακή πνοή στο νησί της Σίφνου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *