Site icon Santonews

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΡΑΣ

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΣΤΟΥΣ  ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

 

 

“Με ευχές για Καλή Πρωτοχρονιά υποδέχεται ο Δήμος Θήρας και το ΔΑΠΠΟΣ τους Κινέζους επισκέπτες του νησιού μας την περίοδο αυτή. Με αφορμή τον εορτασμό της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς στις 28 Ιανουαρίου 2017 τοποθετήθηκε στα σημεία υποδοχής – λιμάνι και αεροδρόμιο – καθώς και στις κεντρικές πλατείες των Φηρών και της Οίας, ταμπέλα με ευχές για την καινούργια χρονιά στην κινέζικη γλώσσα. Στις ευχές κυριαρχεί το κόκκινο χρώμα καθώς συμβολίζει τη φωτιά, που πιστεύεται ότι διώχνει την κακή τύχη.

“Το εγχείρημα «Σαντορίνη προορισμός όλο τον χρόνο» αποτελεί πράξη για τους Κινέζους τουρίστες καθώς επισκέπτονται το νησί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η Σαντορίνη αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς διακοπών στην Κίνα και τα τελευταία χρόνια αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των ατόμων που επισκέπτονται το νησί μας. Την περίοδο αυτή παρατηρείται επίσης αύξηση της επισκεψιμότητας τους, λόγω των διακοπών της πρωτοχρονιάς.

Η ενέργεια πραγματοποιείται με τη στήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Θήρας.

 

Η πρωτοχρονιά στην Κίνα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές. Δεν έχει σταθερή ημερομηνία, επειδή το κινεζικό ημερολόγιο είναι σεληνιακό. Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά ξεκινά την ημέρα της δεύτερης νέας σελήνης μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο. Φέτος, το 2017 γιορτάζεται στις 28 Ιανουαρίου και οι απανταχού Κινέζοι εισέρχονται στο Έτος του Πετεινού ή το έτος 4715 από τη βασιλεία του Κίτρινου Αυτοκράτορα (3η χιλιετία π.Χ.). Η γιορτή διαρκεί 15 ημέρες και λήγει με τη Γιορτή των Φαναριών.

Ο Πετεινός είναι σύμβολο του ήλιου γιατί το πρωινό αρχίζει με λάλημα του κόκορα. Στις ανατολικές χώρες σχετίζεται άμεσα με την ηλιακή θερμότητα. Οι Κινέζοι ξεχωρίζουν στον Πετεινό πέντε αρετές – θάρρος, ευγένεια, αφοσίωση, αξιοπρέπεια και καλοσύνη. Και αυτές είναι οι ιδιότητες που πρέπει να καλλιεργήσουν το 2017”.

Exit mobile version