ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟ & ΦΑΝΤΑΣΜΑΓΟΡΙΚΟ ΕΠΙΤΑΦΙΟ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΥΡΓΟΥ-ΚΑΛΛΙΣΤΗΣ

 

 

 

pyrgos_epitaphios  “Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Τοπική Κοινότητα Πύργου Καλλίστης σε συνεργασία με το Δήμο Θήρας πραγματοποίησε, με μεγάλη επιτυχία, το πανέμορφο έθιμο των μικρών «αφωταρίδων» (φαναράκια με φλόγα) κατά τη διάρκεια της περιφοράς του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή.

Πρωταγωνιστές για μία ακόμη φορά οι νέοι του χωριού μας με επικεφαλή τον Ηλία Καραμολέγκο, -ψυχή του εθίμου-, οι οποίοι αρκετό καιρόν πριν οργανώνουν και δουλεύουν καθημερινά για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης, για να καταφέρουν και τη φετινή χρονιά να πραγματοποιήσουν το έθιμο με τις χιλιάδες μικρές φωτιές και να δημιουργήσουν αυτή την φαντασμαγορική ατμόσφαιρα, η οποία κατέπληξε μικρούς και μεγάλους, κατοίκους και επισκέπτες του χωριού μας.

Οι εντυπώσεις που αποκόμισαν όλοι όσοι βρέθηκαν τη Μ. Παρασκευή στο χωριό μας ήταν μοναδικές κι αξέχαστες. Η κατανυκτική ατμόσφαιρα που επικρατούσε κατά την περιφορά του επιταφίου μέσα από τα παραδοσιακά σοκάκια του χωριού, σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή εικόνα του χωριού τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες, ήταν στιγμές απερίγραπτες από κάθε άποψη.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΥΡΓΟΥ-ΚΑΛΛΙΣΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΥΡΓΟΥ-ΚΑΛΛΙΣΤΗΣ

Ίδιες εντυπώσεις όμως αποκόμισαν και οι 2.000.000 επισκέπτες, που παρακολούθησαν το σχετικό βίντεο με την όλη κατανυκτική και μοναδική στον κόσμο, περιφορά του Επιταφίου, αριθμός πρωτόγνωρος όχι μόνο για το χωριό μας, όχι μόνο για το νησί μας αλλά γενικότερα για τη χώρα μας.

Το έθιμο αυτό είναι όντως μοναδικό στον κόσμο και προσελκύει κάθε χρόνο όλο και περισσότερους επισκέπτες, αλλά ταυτόχρονα είναι και ένα έθιμο, το οποίο είναι ασφαλές και ακίνδυνο για όσους το παρακολουθούν, κάτι που μας επιβάλλει τη διατήρησή του και τα επόμενα χρόνια.

Ως Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πύργου θα ήθελα να σας ευχηθώ «ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ» και να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους βοήθησαν και συνέβαλαν στην επιτυχία αυτή και ιδιαίτερα :

 

Τους νέους του χωριού μας, τους διοργανωτές και πρωταγωνιστές αυτής της πανέμορφης εκδήλωσης, που με την αγάπη τους για το χωριό μας καταφέρνουν κάθε χρόνο όλο και περισσότερο να χαράζουν στη μνήμη -όσων την παρακολουθούν- αυτές τις «μαγικές» και μοναδικές εικόνες.

Το Δήμο Θήρας

Το Α.Τ. Θήρας

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θήρας

Το Εθελοντικό Διασωστικό Σώμα Θήρας

Τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Εστία Πύργου»

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Θήρας

Και όλους όσους με κάθε τρόπο βοήθησαν ώστε το έθιμο αυτό να πραγματοποιηθεί και φέτος με όση λαμπρότητα του αξίζει.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *