ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΑ

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΚΑΙ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΟ ΚΑΜΑΡΙ

 

 

 

“Με την παρούσα επιστολή ο Δήμος Θήρας, θα ήθελε να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Ηλιού Θήρας π. Δαμασκηνό Γαβαλά και στους πατέρες αυτής για την σημαντική προσφορά τους, με την οποία συνέβαλαν στη βελτίωση των συνθηκών του πιο ευαίσθητου τομέα της σύγχρονης κοινωνίας, της εκπαίδευσης δηλαδή των παιδιών μας.

Κατά το έτος 2017 η Ιερά Μονή Ηλιού Θήρας προσέφερε δύο σχολεία στη θηραϊκή νεολαία. Συγκεκριμένα:

α) παραχωρήθηκε δωρεάν από την Ιερά Μονή χώρος δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, όπου και δημιουργήθηκαν δύο πρότυπες, υπερσύγχρονες, βιοκλιματικές και αντισεισμικές σχολικές αίθουσες. Επιπλέον, τα έξοδα της κατασκευής των αιθουσών καλύφθηκαν εξ’ ολοκλήρου από τους πόρους της Μονής.

β) Παραχωρήθηκε επίσης, το μέχρι πρότινος Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μονής στο Καμάρι, ώστε να διαμορφωθεί σε αυτό το Νηπιαγωγείο του χωριού. Η Μονή ανέλαβε επίσης να πραγματοποιήσει με δικά της έξοδα τις απαραίτητες εργασίες για τη διαμόρφωση των χώρων λειτουργίας του Νηπιαγωγείου.

Ο Δήμος Θήρας ευχαριστεί θερμά την Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού και τους πατέρες αυτής, καθώς βρίσκονται δίπλα στη θηραϊκή κοινωνία, στηρίζοντας την με όποιον τρόπο μπορούν” .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *