Site icon Santonews

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΕΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 

 

 

«Ο Δήμος Θήρας σύμφωνα με την απόφαση 56/2018 του Δημοτικού Συμβουλίου προχωρά στην εφαρμογή των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη Δημοτική Κοινότητα Εμπορείου με στόχο την  εύρυθμη λειτουργία της πόλης και την ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

Η Επαρχιακή οδός παραμένει αμφίδρομη, όπως λειτουργεί και σήμερα, ενώ η απλοποίηση της κυκλοφοριακής λειτουργίας του κεντρικού κόμβου του οικισμού θα δώσει περισσότερο χώρο στους πεζούς και τους χρήστες της δημόσιας συγκοινωνίας.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν από σήμερα Παρασκευή 10 Αυγούστου και θα έχουν ισχύ καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Αναλυτικά τα κυκλοφοριακά μέτρα για τη Δημοτική Κοινότητα Εμπορείου έχουν ως εξής:

Μονοδρόμηση της δημοτικής οδού από το Νηπιαγωγείο του Εμπορείου με κατεύθυνση προς την Κεντρική Πλατεία.

Μονοδρόμηση της δημοτικής κάθετης οδού στο ύψος της διασταύρωσης παραπλεύρως του σουβλατζίδικου «Σταύρος» η οποία ξεκινάει από την Επαρχιακή Φηρών – Περίσσας και καταλήγει στο Νηπιαγωγείο Εμπορείου, με κατεύθυνση προς το Νηπιαγωγείο.

Μονοδρόμηση της δημοτικής κάθετης οδού που ξεκινάει από την Επαρχιακή Φηρών – Περίσσας μπροστά από το Σούπερ Μάρκετ Αφοί Δεναξά και καταλήγει στο Δημοτικό Σχολείο Εμπορείου, με κατεύθυνση προς το Δημοτικό Σχολείο.

Μονοδρόμηση της δημοτικής οδού που ξεκινά από την Κεντρική Πλατεία Εμπορείου και καταλήγει, μέσω των χώρων στάθμευσης, στον περιφερειακό δρόμο Αγίου Γεωργίου, με κατεύθυνση προς τον περιφερειακό δρόμο.

Μονοδρόμηση της δημοτικής οδού που ξεκινάει από τους χώρους στάθμευσης της Κεντρικής Πλατείας Εμπορείου (νέα θέση λαϊκής αγοράς) και καταλήγει στο Γυμνάσιο Εμπορείου, με κατεύθυνση προς το Γυμνάσιο.

Απαγόρευση εισόδου σε βαρέα οχήματα άνω των 5 τόνων από το ύψος του κόμβου στην είσοδο του Εμπορείου με κατεύθυνση προς την κεντρική πλατεία, με εκτροπή τους προς την περιφερειακή οδό Αγίου Γεωργίου.

 

Επιπλέον, ενημερώνουμε τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Εμπορείου ότι από αύριο, Σάββατο 11 Αυγούστου 2018, οι ψαράδες και οπωροπώλες που βρίσκονταν στην κεντρική πλατεία, μεταφέρονται πλέον στον χώρο στάθμευσης που βρίσκεται στην αρχή της δημοτικής οδού προς νεκροταφείο, όπου έχουν κατασκευαστεί νέες εγκαταστάσεις, κατάλληλες για τον σκοπό αυτό.

Η Δημοτική Αστυνομία θα βρίσκεται σήμερα και αύριο στην περιοχή αυτή για ενημέρωση και  διευκόλυνση της κυκλοφορίας».

Exit mobile version