Site icon Santonews

Ε.ΓΩΝΙΑ: ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΙΘΟΣΤΡΩΤΟΥ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ

O Σύμβουλος κ. Γεώργιος Ρούσσος προτείνει να μην επιβαρυνθεί η Τοπική Κοινότητα με τα έξοδα αποκατάστασης του λιθόστρωτου δρόμου προς το νεοκλασικό κτίριο και να συζητηθεί το θέμα.

Γίνεται δεκτή η πρόταση και κατά τη διαλογική συζήτηση υπενθυμίζεται το σχετικό έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου προς τον εργολάβο που καθιστά αυτόν υπεύθυνο για την αποκατάσταση”.

Στη συνέχεια συζητούνται τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

 

ΘΕΜΑ 1ο Διαμόρφωση χώρων εναπόθεσης απορριμμάτων και σταθεροποίηση κάδων.

 

Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το θέμα υπενθύμισε ότι στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της 30-4-2014 (πρακτικό 3/2014 – Θέμα 4ο) είχε αποφασιστεί η σταθεροποίηση κάδων απορριμμάτων και η κατασκευή προστατευτικών τοιχίων προκειμένου να μην παρασύρονται από ισχυρούς ανέμους και δημιουργούν πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων ή να αναποδογυρίζουν και διαχέονται στον περιβάλλοντα χώρο απορρίμματα. Επίσης είχε αποφασιστεί η διάνοιξη εσοχής (χώρου παραμονής) σε βραχώδη θέση του κάδου περίπου 60 μ. πιο πάνω στην ίδια πλευρά του δρόμου στη στροφή Γεωργίου Ρούσσου και Αρτεμίου Μάινα ώστε να μην παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω στενότητας του δρόμου στη σημερινή θέση.

Με το 15/29-2-2016 έγγραφό μας ζητήσαμε την εκτέλεση του έργου αυτού με εργολαβία, το συνολικό κόστος της οποίας (όλων των εργασιών, των υλικών και του ΦΠΑ) δεν υπερβαίνει το ύψος των 4.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών των εργατών.

Τελευταία φορά παρασύρθηκε την 21-5-2016 ο ένας εκ των δύο κάδων από την περιοχή Αγίου Ελεήμονα σε απόσταση 250 περίπου μέτρων στην παρακάτω στροφή του αυτοκινητόδρομου. Ο κάδος αυτός, με πρωτοβουλία δημοτών, τοποθετήθηκε προσωρινά στην άκρη ώστε να μην αποτελεί κίνδυνο στην τροχαία κυκλοφορία και ζητείται επαναφορά του στην αρχική θέση.

Παρίσταται ανάγκη όπως διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος εναπόθεσης των κάδων και καθαρισθεί από ρυπογόνες ουσίες που έχουν εκχυθεί και παραμένουν στον περιβάλλοντα χώρο και κατασκευαστούν προστατευτικά τοιχία. Τα προστατευτικά τοιχία πρέπει να καλύπτουν τις τρείς πλευρές (μήκος 1,20 μ. , πλάτος 1,50 μ. και ύψος 0,40 μ.) και στο άνοιγμα εισόδου-εξόδου των κάδων να εγκατασταθεί αλυσίδα και κρίκος. Τα προστατευτικά τοιχία πρέπει να σουβαντιστούν και τόσο αυτά όσο και όλος ο χώρος να ασβεστωθούν.

Μετά από διαλογική συζήτηση, υιοθετείται ομόφωνα η εισήγηση και σημειώνονται οι κάδοι απορριμμάτων, για τους οποίου απαιτείται η εκτέλεση των εν λόγω εργασιών:

1. στο δρόμο Φηρών – Καμαρίου: 1 στο συνεργείο αυτοκινήτων Αργυρού, 2 στο κατάστημα Πελέκη, 2 στο κτίριο του ΟΤΕ, 2 στη στάση λεωφορείων.

2. στο δρόμο προς την περιοχή περιβόλια: 1 στην περιοχή της Αγίας Σοφίας.

3. στο δρόμο προς το art space: 1 50 μ μετά τη Σαρμαρίνα, 1 στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου και 1 στην περιοχή της εκκλησίας Ταξιάρχη.

4. στο δρόμο προς την πλατεία Ζώρζου: 2 μικροί κάδοι πριν την ιδιοκτησία Γιαννόπουλου (υπολογιζόμενοι ως χώρος για 1 μεγάλου μεγέθους).

  1. Στο δρόμο που ενώνει τον επαρχιακό δρόμο Φηρών-Καμαρίου με Πύργο: 1 απέναντι από παλαιό οινοποιείο Σαλίβερου (σήμερα είναι 40 μ. πιο κάτω στην αριστερή πλευρά του δρόμου), 2 στην περιοχή του Αγίου Ελεήμονα, 4 κάδοι στην περιοχή του Αγίου Χαραλάμπους και 1 στη στροφή προς τις Κοινοτικές δεξαμενές. Επίσης απαιτείται διάνοιξη εσοχής (χώρου παραμονής) σε βραχώδη θέση του κάδου περίπου 60 μ. πιο πάνω στην ίδια πλευρά του δρόμου στη στροφή Γεωργίου Ρούσσου και Αρτεμίου Μάινα και επίσης κατασκευή τοιχίου από τις δύο πλευρές με εγκατάσταση αλυσίδας και κρίκου.

ΘΕΜΑ 2ο Εγκατάσταση αλυσίδας ή μπάρας στο τέλος του αυτοκινητόδρομου πάνω από την Εκκλησία του Προφήτη Ηλία.

Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το θέμα γνωστοποίησε ότι τις μεσημβρινές ώρες της 20-5-2016, εκμισθούμενο Ι.Χ.Ε/Γ όχημα, οδηγούμενο από αλλοδαπό, είχε προχωρήσει μετά το τέλος του αυτοκινητόδρομου πάνω από την Εκκλησία του Προφήτη Ηλία προς το νεοκλασικό κοινοτικό κτίριο και ακινητοποιηθεί λόγω στενότητας του δρόμου μεταξύ των κτιρίων της Γαλαίου Δήμητρας και Βασίλη Βοσυνιώτη, προξενώντας φθορές στην τοιχοποιία. Οι περίοικοι επανέλαβαν παλαιότερο αίτημά τους για λήψη μέτρων επειδή, όσο και αν φαίνεται απίστευτο, πολλοί αλλοδαποί, πλανώνται και εισέρχονται στον κοινοτικό αυτό δρόμο, ο οποίος δεν είναι αυτοκινητόδρομος και έτσι παγιδεύονται. Για το λόγο αυτό ζητήθηκε να εγκατασταθεί αλυσίδα με κρίκο και την ένδειξη «ΑΔΙΕΞΟΔΟ» ή εναλλακτικά κινητή μπάρα στο τέλος του αυτοκινητόδρομου.

Το Τοπικό Συμβούλιο, μετά από διαλογική συζήτηση, ψηφίζει ομόφωνα τη λήψη του ως άνω μέτρου”.

Exit mobile version