ΔΥΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ: ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ ΣΤΟΝ ΟΡΜΟ ΦΗΡΩΝ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

 

 

   “Υποβρύχιος καθαρισμός στον Όρμο Φηρών

με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της Γης

 

     Η φετινή μετακίνηση της έναρξης της τουριστικής περιόδου δίνει για δεύτερη χρονιά την ευκαιρία για περισσότερες δράσεις, σε σημεία του νησιού που τα τελευταία χρόνια, λόγω της μεγάλης τουριστικής περιόδου και της αυξημένης κίνησης, δεν επέτρεπε την πρόσβαση.

 

     Ένα από αυτά τα σημεία είναι το Παλιό Λιμάνι – όρμος των Φηρών, που επίσημα η πρώτη δράση υποβρύχιου καθαρισμού πραγματοποιήθηκε το 2020 και μετά την πρώτη επιθεώρηση χρήζει επαναληπτικών καθαρισμών.

 

 

 

     Έτσι, την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021, μια ημέρα μετά την παγκόσμια ημέρα της Γης η περιβαλλοντική οργάνωση Dive In Action, (Santorini Active Volcanic Environment), στα πλαίσια της συνέχισης του προγράμματος Vivid Blue, και σε συνεργασία με το Δήμο Θήρας οργανώνουν υποβρύχιο καθαρισμό στον όρμο των Φηρών.

 

 

     Η πολύτιμη συνεργασία με το Δήμο Θήρας, που ξεκίνησε πέρσι με την απόφαση 18/2020 του ΔΣ, δίνει την ευκαιρία στην Περιβαλλοντική Οργάνωση για διεύρυνση και βιωσιμότητα των δράσεων και την από κοινού προώθηση προγραμμάτων επίλυσης περιβαλλοντικών ζητημάτων με στόχο την πράσινη ανάπτυξη στη Σαντορίνη.

 

 

     Ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας, με δήλωση του στην Οργάνωση, χαιρετίζει την έναρξη των φετινών δράσεων, που ξεκίνησαν με τον παράκτιο στοχευόμενο καθαρισμό της παράλιας Μονολίθου και συνεχίζονται με την αυριανή δράση στο Παλιό Λιμάνι, δηλώνοντας ότι με τέτοιες δράσεις ενισχύεται ο Στρατηγικός Σχεδιασμός του Δήμου στην περιβαλλοντική συντήρηση. 

 

Πρόγραμμα δράσης

     Η συγκέντρωση στον όρμο των Φηρών θα γίνει στις 10.00 και η δράση του παρακτίου καθαρισμού θα ξεκινήσει στις 10.45. Στο διάστημα αυτό θα γίνει ενημέρωση των εθελοντών για τον σχεδιασμό της δράσης και τις τεχνικές κατάδυσης που θα εφαρμοστούν.

     Στους καθαρισμούς χρησιμοποιούνται επαναχρησιμοποιούμενα υλικά γάντια σάκοι κλπ, σημάνσεις επιφάνειας και στο χώρο διανομής κι εξοπλισμών ενώ δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στα μέτρα υγειονομικής προστασίας για την πανδημία, τήρηση απαραίτητων αποστάσεων, χρήση μάσκας και αντισηψίας.

     Οι δύτες που θα καταδυθούν στον υποβρύχιο καθαρισμό είναι πέντε, όλοι είναι πιστοποιημένοι και μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης Dive In Action και έχουν λάβει μέρος σε αντίστοιχες δράσεις.

     – Μετα τον καθαρισμό θα γίνει καταμέτρηση καταγραφή και διαχωρισμός των σκουπιδιών.

 

 

Στη διάθεση σας για περισσότερες πληροφορίες.

 

Με εκτίμηση

Δημήτρης Καμπανός

Διαχειριστής “Dive In Action”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *