ΔΥΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ: ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΟΝΟΛΙΘΟΥ

ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΔΡΑΣΗ

 

 

 

  “Σειρά δράσεων, παράκτιων και υποβρύχιων καθαρισμών και ενημέρωσης σε περιβαλλοντικά ζητήματα, ξεκινά σε συνεργασία με το Δήμο Θήρας η περιβαλλοντική οργάνωση Dive In Action από την Κυριακή 18 Απριλίου 2021 όπου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη δράση εθελοντικού παράκτιου καθαρισμού στην παραλία στο Μονόλιθο της Σαντορίνης.

 

 

     Όλες οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στοχεύουν στην ελάφρυνση του περιβάλλοντος από την ρύπανση που δημιουργούν τα πλαστικά μιας χρήσης και αποτελεί τον σημαντικότερο ρυπογόνο παράγοντα σε ακτές και θάλασσες, αυξάνουν δραματικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και οφείλονται σε ανθρωπογενείς δραστηριότητες. 

 

 

 

Πρόγραμμα δράσης στο Μονόλιθο

     Η δράση στο Μονόλιθο θα ξεκινήσει στις 10.30 πμ στην παραλία, όπου θα γίνει περιβαλλοντική ενημέρωση και θα χωριστούν οι ομάδες, στις 11.00 και για 45 λεπτά οι ομάδες θα αρχίσουν τη συλλογή των απορριμμάτων στο πεδίο και ο καθαρισμός θα ολοκληρωθεί στις 12.00 με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

     Στη δράση καλούνται να συμμετάσχουν οι περιβαλλοντικές ομάδες και εθελοντές που έχουν διάθεση να συμβάλλουν στην περιβαλλοντική συντήρηση και προστασία του νησιού μας και παράλληλα θέλουν να ενημερωθούν για θαλάσσια περιβαλλοντικά ζητήματα και τρόπους περιορισμού των πλαστικών μιας χρήσης.  

     Στη δράση θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα πρόληψης για τη νόσο Covid-19, κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις και είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Οι εθελοντές και οι ομάδες θα πρέπει να έχουν μαζί τους νερό σε μόνιμης χρήσης σκεύος και είναι απαραίτητη η χρήση άνετων υποδημάτων και καπέλο. Τα επαναχρησιμοποιούμενα γάντια και οι σάκοι περισυλλογής παρέχονται από την περιβαλλοντική οργάνωση ενώ θα υπάρχει και ελαφρύ σνακ. 

 

 

 

Οι επόμενες δράσεις

 

 

     Θα ακολουθήσουν δράσεις την επόμενη εβδομάδα, ένας υποβρύχιος καθαρισμός του οποίου η ημερομηνία και η περιοχή θα ανακοινωθούν σύντομα και την Κυριακή 25 Απριλίου παράκτιος καθαρισμός του Εξωμύτη Βλυχάδας. Το σύνολο των δράσεων, που αφορούν Σαντορίνη και Θηρασιά στο πλαίσιο της συνέχισης του προγράμματος Vivid Blue 2020 της περιβαλλοντικής οργάνωσης Dive In Action, θα πραγματοποιηθούν σε 2 φάσεις, Απρίλιος – Ιούνιος και Σεπτέμβρης – Νοέμβρης 2021 σε συνεργασία με το Δήμο Θήρας”.    

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *