Site icon Santonews

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΟΙ ΑΧΙΝΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΚΡΙΒΟ ΕΔΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΔΗΦΑΓΟΥΣ

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

 

 

 

 

 

Ο  αχινός, αποτελεί ένα ενοχλητικό για πολλούς αν το πατήσουν, πλην όμως απειλούμενο θαλάσσιο ον. Τα τελευταία χρόνια, έχει αποκτήσει και γκουρμέ διάσταση, ενώ οι πολλοί “μερακλήδες” αδιαφορούν για το γεγονός πως είναι προστατευόμενο είδος. Κάποιοι μάλιστα, αναρτούν γεμάτοι υπερηφάνεια τις λουκούλλειες ουζοποσίες τους, με τον αχινό να αποτελεί έπαθλο για τον υποτίθεται εκλεπτυσμένο ουρανίσκο τους.

Αγνοούν επίσης ή ηθελημένα παραβιάζουν τους περιορισμούς που επιτρέπουν την αλίευση μόνο για Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Δεκέμβριο και με όριο τους 30 αχινούς ανά σκάφος ή 20 για τον απλό ερασιτέχνη. Τελευταίο κρούσμα, από τη Νάξο, όπου το τοπικό Λιμεναρχείο εντόπισε σκάφος να έχει ανασύρει 500 αχινούς, με σκοπό την πώλησή τους σε ψαροταβέρνες. Αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

  “Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, μεσημβρινές ώρες 20 Μαΐου, στα πλαίσια διενέργειας ελέγχων από στελέχη περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. της Λιμενικής Αρχής Νάξου, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Νάξου πλησίον Άκρας Παρθένου, εντοπίστηκε Ε/Π-Α/Κ σκάφος να έχει αλιεύσει πεντακόσια (500) άτομα αχινών, σε απαγορευμένη χρονική περίοδο.

Από το Λιμεναρχείο Νάξου, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα αχινών και επαναποντίστηκε στη θάλασσα, ενώ κινήθηκε και η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων”.

Exit mobile version