ΔΥΣΜΟΙΡΑ ΦΗΡΑ, ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

ΠΑΛΙ “ΣΤΡΙΒΕΙΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΡΡΑΒΩΝΟΣ” ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

 

 

Η μαζική (και ίσως, ηθελημένη) απουσία των δραστηριοποιούμενων στα Φηρά Δημοτικών Συμβούλων, σηματοδότησε τη συζήτηση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πρωτεύουσα του νησιού. Οι οποίες, από το “Δόξα σοι ο Θεός!” (επειδή συζητήθηκαν νωρίς, πήγαν στο “Βοήθα Παναγιά”, επειδή παραπέμφθηκαν στις Καλένδες.

Γράφει ο ιστότοπος Santorinipress.gr: “Για την λήψη σχετικής απόφασης (κανονιστική) απαιτούνταν να υπάρχει αυξημένη πλειοψηφία , όμως η απόφαση των Φηριανών Δημοτικών Συμβούλων να απουσιάζουν από τη συζήτηση του θέματος αλλά και των αρνητικών ψήφων της αντιπολίτευσης (επικαλέστηκε την απουσία των Δημοτικών Συμβούλων από τα Φηρά) , είχε σαν αποτέλεσμα να μην συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός ψήφων και η πρόταση να καταψηφιστεί με άγνωστες τις συνέπειες που θα ακολουθήσουν, καθώς η πόλη στενάζει ήδη από την συγκέντρωση οχημάτων και δίκυκλων στο κέντρο και οι πρώτες ουρές έκαναν ήδη την εμφάνισή τους.
Σημειώνεται ότι από την συζήτηση του θέματος απουσίαζε και ο Δήμαρχος Θήρας , ο οποίος όμως επικαλέστηκε προσωπικό επείγον θέμα και αναχώρησε.
Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, το θέμα δεν μπορεί να συζητηθεί πριν την πάροδο 2 μηνών, γεγονός που σημαίνει ότι τουλάχιστον μέχρι και τον Ιούνιο στα Φηρά δεν θα εφαρμοστεί κανένα μέτρο κυκλοφοριακής ρύθμισης και το πιο πιθανό είναι η πόλη να παραδοθεί και πάλι στο χάος και την αναρχία
”.

Το θέμα;. Κανένα. Πραγματικά κανένα. Στο ίδιο έργο θεατές. Αντί τα Φηρά να αντιμετωπίζονται ως πρωτεύουσα πόλη και κόσμημα του νησιού, οχυρώνονται πίσω από μια μικροτοπικιστική αντίληψη, που κανείς δεν έχει μπει στον κόπο να την εξηγήσει. Τι κερδίζει η τοπική οικονομία, από τη διέλευση κάθε λογής παρδαλών οχημάτων, μέσα από τα πλακόστρωτα 100-150 μέτρα της οργής;.

Και μην ξαναπετάξουμε την μπάλα στην εξέδρα, έτσι;. Ναι τα Φηρά δικαιούνται το 58% των κερδών του Ιδρύματος “Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού” που έχουν χρόνια να πάρουν. Αλλά σάμπως πήραν τα άλλα χωριά. Στις τράπεζες και “με ονοματεπώνυμο” έργων, κατά πως αρέσκεται να λέει ο κύριος Δήμαρχος, συσσωρεύονται τα λεφτά. Έργο δεν γίνεται!. Κι ας έχει βαφτιστεί.

Και αν υπάρχει ένα θέμα, είναι αυτό: η πρωτεύουσα πόλη, πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοια. Όχι σαν ξεχασμένο χωριό. Και αν οι απουσιάζοντες Δημοτικοί Σύμβουλοι, έχουν άλλη αντίληψη, ας έμεναν να την υπερασπιστούν. Δίνοντας και άλλοθι στη μειοψηφία ασφαλώς, που έτσι  έπαιξε εκ του ασφαλούς. Γιατί είναι προφανές, πως κανείς δεν θέλει να βγάλει τα κάστανα από τα κάρβουνα. Άρα το “στρίβειν δια του αρραβώνος”, αποτελεί μια δοκιμασμένη λύση. Το ότι δοκιμάζεται το πετράδι του νησιού, δεν έχει σημασία. Εντάξει, μπορεί η Φύση να μετατρέπει τον άνθρακα σε διαμάντι, αλλά κάποιοι πιστεύουν -και το καταφέρνουν- να μετατρέψουν το Διαμάντι σε Άνθρακα. Αντιστρέφοντας την εξέλιξη. Μέχρι τη στιγμή που πολλοί θα κραυγάσουν (μιμούμενοι τον Κούρκουλο): “Όχι άλλο κάρβουνο!”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *