ΔΡΙΜΕΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Γ. ΧΑΛΑΡΗ ΣΕ Μ. ΚΑΦΟΥΡΟ

ΤΟ ΦΛΟΥΡΙ ΤΗΣ ΕΣΘΠ ΦΕΡΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ


Δεν απομένει παρά να πω με πικρία: Εύγε, στον πολιτικό άνδρα που η εκλογιμότητά του γίνεται αυτοσκοπός", γράφει ο κ. Χάλαρης

“Εύγε, στον πολιτικό άνδρα που η εκλογιμότητά του γίνεται αυτοσκοπός”, γράφει ο κ. Χάλαρης

Με πολύ σκληρά λόγια απάντησε ο κ. Γιώργος Χάλαρης, στον Πρόεδρο της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, κ. Μάρκο Καφούρο, με αφορμή την ομιλία του τελευταίου στην κοπή πίτας της Ένωσης. Επικαλούμενος την ιδιότητα του Προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Οίας, ο κ. Χάλαρης, επέκρινε σφοδρά τον Πρόεδρο της ΕΣΘΠ, κατηγορώντας τον ότι επέδειξε «ασέβεια ολιγάρχη», αλλά και αχαριστία προς τους προκατόχους του. Στην ανακοίνωση του προσάπτει επίσης αναντιστοιχία λόγων και έργων, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «…  όποτε πρέπει να βραβεύει και τους υπουργούς που υπέγραψαν μνημόνια, ποζάρει για να μην ξεχαστούν… οι στιγμές. Αλλά και στον εντεταλμένο, υπουργό εργασίας της Γερμανίας, κ. Χανς Γιοακίμ Φούχτελ δεν είδαμε να γυρίζει τις πλάτες σύμφωνα με όσα διακηρύσσει. Ο ορισμός της αντιφατικότητας λόγων και έργων, «πότε Ιησούς και πότε Ιούδας».

Από τα πυρά του κ. Χάλαρη δεν ξεφεύγει και ο Δήμαρχος Θήρας στον οποίο καταλογίζει σιωπηρή συναίνεση στα όσα είπε ο στενός του συνεργάτης. «Όλα αυτά με τις ευλογίες του Δημάρχου μας, που αν και ο ίδιος στο παρελθόν υπέστη βίαιη και υβριστική επίθεση από τον αντιδήμαρχό του δημοσίως, για τη χωροθέτηση των απορριμμάτων στο Βουρβούλο, παρέμεινε βουβός και άπραγος!», γράφει χαρακτηριστικά.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΧΑΛΑΡΗ

“Και το φλουρί… στον πρόεδρο

Ημέρα με ξεχωριστό συμβολισμό από την αρχαιότητα αποτελεί για όλους μας η κοπή της πίτας της Πρωτοχρονιάς. Ιδιαίτερα για τους αγρότες, η παράδοσή μας θέλει η αλλαγή του χρόνου να συνδέεται με την πλούσια σοδειά, την ευλογία και τη χαρά. Αυτήν τη μέρα επέλεξε ο πρόεδρος της Ένωσης Θηραϊκών Προϊόντων, στο «σπίτι των αγροτών», να μετατρέψει σε κερκίδα αγανάκτησης και κατάρας ενάντια όλων, όσοι επιβουλεύονται την πατρίδα παγκόσμια, πανελλαδικά και τοπικά.

Με ασέβεια ολιγάρχη που στηρίζεται στη δύναμη της ιδιοκτησίας του, αδιαφορώντας για το εορταστικό περιεχόμενο της πρόσκλησης, εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητά του για να εκφράσει λόγο προεκλογικό, εν όψει της υποψηφιότητάς του στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές. Με λόγο βαθειά διχαστικό και προσβλητικό για τους ιδεολογικούς ή παραταξιακούς του αντιπάλους (πολλοί ήταν παρόντες) δηλητηρίασε το κοινό του. Καταδολιεύτηκε τους αγρότες μας και τη δική τους μέρα για να θυμίσει ό,τι κακό βασανίζει όλους μας σε σχέση με την κοινωνική και οικονομική κρίση που βιώνει ο τόπος μας.

Μονοπώλησε ευαισθησία έναντι των ιδανικών «πατρίς – θρησκεία – οικογένεια» καταγγέλλοντας τους πάντες ως προδότες και ραγιάδες. Με ύφος αυθεντίας και με μονόλογο εξασφαλισμένο (γιατί λόγω της ημέρας ο σοφός ακροατής κάνει πέρα), απαξίωσε προσωπικότητες που επί δεκαετίες με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια υπηρέτησαν τον τόπο μας και παρέδωσαν σημαντικό έργο. Με πολλή υποκρισία αυτό το έργο ο ίδιος παραγνωρίζει, αν και το απολαμβάνει ως πολίτης αλλά ιδιαίτερα ως πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιρισμών, αφού δρέπει δάφνες που άλλοι φύτεψαν με πολύ κόπο. Η αχαριστία του προσώπου σε όλο της το μεγαλείο.

Για τους αγρότες και τα προϊόντα τους λόγος ουδείς. Για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης καμία αναφορά. Αυτά… δεν είναι επίκαιρα, σημαντικά όσο οι εκλογές. Εξ άλλου τα διαχειρίζεται ο ίδιος ως καλό παιδί του συστήματος, μετέχοντας σε τρία πόστα εξουσίας. Και όποτε πρέπει να βραβεύει και τους υπουργούς που υπέγραψαν μνημόνια, ποζάρει για να μην ξεχαστούν… οι στιγμές. Αλλά και στον εντεταλμένο, υπουργό εργασίας της Γερμανίας, κ. Χανς Γιοακίμ Φούχτελ δεν είδαμε να γυρίζει τις πλάτες σύμφωνα με όσα διακηρύσσει. Ο ορισμός της αντιφατικότητας λόγων και έργων, «πότε Ιησούς και πότε Ιούδας». Και το χειρότερο; Όλα αυτά με τις ευλογίες του Δημάρχου μας, που αν και ο ίδιος στο παρελθόν υπέστη βίαιη και υβριστική επίθεση από τον αντιδήμαρχό του δημοσίως, για τη χωροθέτηση των απορριμμάτων στο Βουρβούλο, παρέμεινε βουβός και άπραγος!

Δεν απομένει παρά να πω με πικρία: Εύγε, στον πολιτικό άνδρα που η εκλογιμότητά του γίνεται αυτοσκοπός. Με στραγγαλισμένο θυμικό γίνεται ανελεύθερος. Χάνει την ψυχραιμία του και μετέρχεται για την εξυπηρέτηση του σκοπού του θεμιτά και αθέμιτα μέσα. Γι’ αυτό χάνει τον προσανατολισμό του και εν τέλει το στόχο του. Το μοντέλο είναι γνωστό από παλιά, αλλά ευτυχώς ξεπερασμένο.

Υ.Γ Δεν παραλείπω με αυτήν την ευκαιρία ως πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Οίας και μέλος της Γενικής Συνέλευσης να ευχηθώ από καρδιάς στους αγρότες μας ειρηνική διάθεση, φιλικό συναίσθημα και καλύτερη χρονιά με πλουσιότερη σοδειά.

Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Οίας

Γιώργος Χάλαρης