ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ SOS ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

 

Να επιταχυνθούν οι επαφές για το Νοσοκομείο, ζητά η Επιτροπή Στήριξης.

Να επιταχυνθούν οι επαφές για το Νοσοκομείο, ζητά η Επιτροπή Στήριξης.

«Κύριε Δήμαρχε

Ο λαός μας λέει «ράβε ξήλωνε δουλειά να μη σου λείπει».

Απορρίψαμε την παραχώρηση του Νοσοκομείου σε ιδιώτη. Αυτό γιτί και το συμβόλαιο παραχώρησης του οικοπέδου επέβαλλε τη λειτουργία του με δημόσιο χαρακτήρα και απαγορεύει την πώλησή του σε ιδιώτη. Μετά από πρωτοβουλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θήρας, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, καταλήξαμε στον τρόπο λειτουργίας του Νοσοκομείου και όλοι μαζί πήγαμε στο Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος σε επιστολή του, που μας έστειλε, μας απείλησε πως θα πουλήσει το Νοσοκομείο.

Αυτά τα είδε και τα άκουσε ο κόσμος στα Μέσα Ενημέρωσης. Στη δεύτερη επίσκεψη ο Υπουργός Υγείας δέχτηκε τις προτάσεις, όπως αναφέρατε και εσείς  σε σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου και ο κόσμος τα είδε και τα άκουσε. Στη δεύτερη επίσκεψη ο Υπουργός Υγείας δέχτηκε τις προτάσεις, όπως αναφέρατε και εσείς σε σχετικό Δελτίο Τύπου του Δήμου και ο κόσμος τα είδε και τα άκουσε. Μετά από αυτήν την ευχάριστη εξέλιξη έμενε το θέμα της δημιουργίας  τοπικής ΑΕΜΥ (σ.σ Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας) που είναι ΔΕΚΟ.

Στείλατε το σχετικό ερώτημα στο Υπουργείο το Νοέμβριο του 2013, αλλά πέρασαν πάνω από δύο μήνες χωρίς να κλείσετε ραντεβού με τα συναρμόδια Υπουργεία, Υγείας και Οικονομικών.

Ανεπισήμως γνωρίζουμε ότι ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, λόγω τρόικας δεν περνάει την τοπική ΑΕΜΥ, δέχεται όμως παρόμοιες λύσεις που δίνουν οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια στο Νοσοκομείο μας. Έτσι π.χ θα μπορούμε να δίνουμε δωρεές που θα παραμένουν στο Νοσοκομείο μας κ.λ.π. Επείγει επομένως το ραντεβού για να ρυθμίσουμε τις λεπτομέρειες κατά τη συνάντηση με τους Υπουργούς. Αν δεν γίνει αυτό, θα στείλει ο κ. Στουρνάρας μια απάντηση που θα λέει απλώς ότι απορρίπτει το αίτημα λόγω τρόικας.  Πρέπει λοιπόν να ξεκαθαριστεί και αυτό το θέμα, για να προχωρήσουμε στη λειτουργία του Νοσοκομείου μας.

Άλλη Επιτροπή Υγείας στην οποία Πρόεδρος είστε  εσείς κ, Δήμαρχε, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης, όπου σας εκπροσωπούσε ο αντιδήμαρχος κ. Μάρκος Καφούρος, ότι στο τέλος Φεβρουαρίου θα καλέσετε τον κόσμο, για να αποφασίσει τον τρόπο λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Το τέλος φεβρουαρίου, είναι πολύ μακριά και χωρίς λύση για την αυτοτέλεια του Νσοκομείου μας, σημαίνει πάλι ξήλωμα όσων έχουμε πετύχει μέχρι τώρα και φτου κι απ’ την αρχή. Θα πέσουμε σε εκλογές οπότε κανένας Υπουργός δεν θα υπογράφει και τρέχα γύρευε.

Κύριε δήμαρχε επαναλαμβάνουμε ότι επείγει το ραντεβού για να προλάβουμε. Φριοντίστε να το κλείσετε άμεσα.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ».