ΔΥΣΤΟΚΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΡΑΣ

ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΟΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

 

ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ ΓΡΑΦΕΙΑΠέρασαν κιόλας πέντε μήνες από τις Δημοτικές Εκλογές, στις οποίες ο Δήμαρχος κ. Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος, επανεκλέχτηκε. Όχι με το θριαμβευτικό 70% των προηγούμενων εκλογών, αλλά πάντως από τον πρώτο γύρο. Δύο επιτεύγματα χωρίς προηγούμενο. Αντί ομως, έχοντας νωπή τη λαϊκή εντολή να δημιουργήσει την επόμενη μέρα, ο κ. Ζώρζος, δείχνει να κωλυσιεργεί ανεξήγητα. Ιδιαίτερα στον ορισμό των νέων διοικήσεων των Δημοτικών Οργανισμών. Είναι προφανές πως ένας Πρόεδρος “υπ’ ατμόν”, δύσκολα θα πάρει κρίσιμες ή έστω δύσκολες αποφάσεις που να δεσμεύουν το διάδοχό του. Όμως το πράγμα, μετατρέπεται σε χυλό ατολμίας, αδράνειας ή στην καλύτερη περίπτωση, συνετής διαχείρισης της καθημερινότητας, εν αναμονή των “καινούριων”. Σχεδιασμός πάντως, δε γίνεται.
1. ΔΕΥΑ. Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης- Αποχέτευσης Θήρας. Ο Μιχάλης Καραμολέγκος (Φασόλης) έστησε μια αξιοζήλευτη επιχείρηση. Ο διάδοχός του Νίκος Καμπουράκης, τη διαχειρίστηκε συνετά, έξυπνα και αποτελεσματικά. Από κάποιο χρονικό σημείο μάλιστα το έκανε, έχοντας ήδη επωμιστεί τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου. Οι πληροφορίες, λένε πως νέος Πρόεδρος θα είναι ο Μηνάς Καφιέρης. Αδοκίμαστος στα κοινά, άρα νωρίς για συμπεράσματα.
2. Λιμενικό Ταμείο Θήρας. Μια μεγάλη, δύσκολη, περίπλοκη και απαιτητική επιχείρηση. Οι περιπέτειές της (στις αλλαγές προσώπων) πολλές. Μάλιστα -καμμία σχέση βέβαια με την ηγεσία τους- δύο από τους πρώην επικεφαλής της (Γιώργος Μητροπίας και Γιώργος Καραχάλιος) δεν βρίσκονται πια στη ζωή. Ο βετεράνος καπετάνιος της ακτοπλοϊας Γιώργος Δαρζέντας, πήρε τη σκυτάλη και προσπάθησε να κάνει κάποια πράγματα. Σήμερα, το Λιμενικό Ταμείο παραμένει ακέφαλο, οι 13 λιμενικές εγκαταστάσεις του νησιού αφρόντιστες και ο Δήμαρχος ακόμα μετράει κουκιά ή φάβα για τον ποιόν θα βάλει σε αυτήν την ηλεκτρική καρέκλα. Πιθανότερος είναι ο επιλαχών Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ηλίας Πελέκης.
3. ΓΕΩΘΗΡΑ. Ο Νίκος Σιγάλας, έδρασε, όπως είχε μάθει μια ζωή. Μέθοδος, εργατικότητα, χαμηλοί τόνοι. Τα πήγε καλά. Πιθανότερη αντικαταστάτριά του η Όλγα Γραβάνη. Μια πολύ καλή επιλογή, με γνώσεις, θέληση και αποφασιστικότητα. Αναμφισβήτητα μια από τις καλύτερες παρουσίες στη σημερινή δημοτική αρχή.
4. Οργανισμός Κοινωνικής Μέριμνας. Εδώ ο Δήμος, πρέπει κάθε χρόνο να “μπαίνει μέσα”. Είναι χρέος, ηθική ευθύνη και κοινωνική αποστολή. Πιθανότερη επικεφαλής η κ. Αικατερίνη Μανέτα-Καραμολέγκου. Και πιθανότερη και σίγουρα καλύτερη!.
5. ΔΑΠΠΟΣ. Ο Δημοτικός Αθλητικός Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Οργανισμός Σαντορίνης, είχε την τύχη να έχει δύο σοβαρούς ανθρώπους στο τιμόνι του. Τον Αντώνη Καντζέλη (που για την ώρα παραμένει) και το Μανώλη Ορφανό. Πήγαν πολύ καλά και ο Ορφανός μάλιστα έκανε κάτι για το οποίο κατηγορήθηκε άδικα: δημιούργησε σοβαρές υλικές υποδομές. Ακόμα και ο χώρος που συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι δικό του έργο. Τώρα ακούγεται πως για τη θέση, συζητείται ο κ. Λευτέρης Τζούρος. Δύσκολο έργο. Το “μαγαζί” χρειάζεται μάνατζερ, όχι απλώς έναν ενθουσιώδη άνθρωπο του αθλητισμού.
6. Κέντρο Υγείας. Εδώ δεν ακούγεται κανένα όνομα, αλλά αν ο Δήμος, ως “χρυσός χορηγός” δεν βάλει ένα ικανό στέλεχός του στη Διοικούσα Επιτροπή, θα παραμείνει (δια του Ιδρύματος Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού) μόνο μια “γενναιόδωρη τσέπη”. Η Αντιδήμαρχος κ. Ρούλα Μπελλώνια, είναι μια σοβαρή επιλογή, αλλά πάντως έχει ήδη πολλά στις πλάτες της.