ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΕ «ΑΡΩΜΑ» ΣΥΡΙΖΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ: ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ «ΕΜΕΙΣ»

Περιπλέκεται η μάχη για τη διεκδίκηση του Δήμου Θήρας

Περιπλέκεται η μάχη για τη διεκδίκηση του Δήμου Θήρας

Μια νέα Δημοτική Κίνηση δημιουργήθηκε πριν από λίγες μέρες στη Σαντορίνη. Ο αρχικός τίτλος της είναι «ΕΜΕΙΣ» (Από τα αρχικά των λέξεων:Ενδιαφερόμαστε Μετέχουμε Ενεργούμε Ισότιμα Συνεργαζόμαστε) ενώ παράλληλα δόθηκε στη δημοσιότητα και ένα πρώτο πλαίσιο αρχών. Επικεφαλής μέχρις στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά ίσως ακολουθηθεί το παράδειγμα της Νάξου και της Μήλου, όπου οι επικεφαλής των αντίστοιχων Δημοτικών Παρατάξεων, εκλέχθηκαν μέσα από ανοιχτή ψηφοφορία.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«Το εναρκτήριο λάκτισμα για τη δημιουργία μιας νέας εναλλακτικής κίνησης στα δημοτικά πράγματα της Σαντορίνης και της Θηρασιάς δόθηκε την περασμένη Τετάρτη (29-1-2014) στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΑΠΠΟΣ, με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους πολίτες.

Κοινή διαπίστωση όλων, όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα να συζητήσουν και να προβληματιστούν πάνω στο σχέδιο διακήρυξης, που είχε κυκλοφορήσει  από χέρι σε χέρι τις προηγούμενες μέρες, είναι :

Η ανάγκη να συγκροτηθεί μια δημοτική παράταξη μέσα από ανοιχτές διαδικασίες και φυσικά με τη συμμετοχή των ίδιων των πολιτών.

Αυτό είναι καταρχήν το σημείο  διαφοροποίησής  μας  από τους ήδη υπάρχοντες συνδυασμούς, που διεκδικούν την ψήφο των συμπολιτών μας μέσω της ανάθεσης και της εξουσιοδότησης των δημοτικών αρχόντων.

Στο πλαίσιο της ιδρυτικής αυτής συνάντησης και ύστερα από πολύωρη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των παραβρεθέντων εξελέγη 9μελές συντονιστικό όργανο, το οποίο θα προωθήσει τα επόμενα βήματα του εγχειρήματος : την ενημέρωση των πολιτών για την πρωτοβουλία που ξεκινάει    και βέβαια τη συγκρότηση ομάδων εργασίας για την επεξεργασία των θέσεων και των στόχων  μας.

Επισυνάπτεται το σχέδιο διακήρυξης, που έχει ήδη υπογραφεί από δεκάδες συμπολίτες μας».

 

Το Συντονιστικό

της Δημοτικής Κίνησης

“ Ε.Μ.Ε.Ι.Σ “