ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: ΜΠΑΧΑΛΟ (ΚΑΙ) ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΔΕΝ ΕΘΕΣΕ ΚΑΝΟΝΕΣ Η ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ

 

ekloges-thira-2014 Μετά το περιλάλητο Debate που ναυάγησε στα απόνερα των εκλογικών φόβων και των πάντα «προθύμων» κάποιων ΜΜΕ, φαίνεται πως και οι προεκλογικές συγκεντρώσεις των υποψηφίων Δημάρχων οδηγούνται στις «ξέρες» των σκοπιμοτήτων. Ο μοναδικός μεγάλος χώρος για την διεξαγωγή μεγάλων προεκλογικών εκδηλώσεων, είναι το Κλειστό Γυμναστήριο. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που ακολουθεί σε άλλη ανάρτηση, ο συνδυασμός «Σαντορίνη Ενωτική Πορεία» του κ. Γιώργου Χάλαρη, ζήτησε το χώρο για τη διενέργεια της κεντρικής προεκλογικής του συγκέντρωσης την Πέμπτη 15 Μαΐου. Κακώς, γιατί κατά τα εκλογικά ειωθότα, η προτελευταία μέρα των εκλογών, διατίθεται στη μείζονα αντιπολίτευση. Το ΔΣ του ΔΑΠΠΟΣ όμως δεν το ήξερε, οπότε –σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της ΣΕΠ- παραχώρησε τη συγκεκριμένη ημέρα στο νεοπαγή συνδυασμό. Ο συνδυασμός όμως του κ. Αντώνη Σιγάλα όμως άσκησε το –αναφαίρετο- δικαίωμά του να κάνει εκείνη τη μέρα την κεντρική του συγκέντρωση στον ίδιο χώρο, με αποτέλεσμα να προκύψει μπάχαλο.

Τελικά ο κ. Χάλαρης υπαναχώρησε και σύμφωνα με πληροφορίες θα επιλέξει άλλο χώρο. Το ερώτημα όμως παραμένει: Αυτή η περίφημη Διαπαραταξιακή, δεν έπρεπε από την αρχή και έγκαιρα να ορίσει κανόνες;. Σκέφτηκε κανείς να τη συγκροτήσει έγκαιρα;.
Μπήκε επίσης, στη Διαπαραταξιακή το θέμα της ανάρτησης αεροπανό, αφισών και άλλου προπαγανδιστικού υλικού. Η απόφαση ήταν αρνητική. Για καλό σκοπό ασφαλώς. Δηλαδή την αποφυγή της αφισορρύπανσης και τα υπόλοιπα. Δεν θα ήταν όμως καλύτερο να κατανεμηθούν οι αφίσες κάθε συνδυασμού στα ειδικά ταμπλώ που διαθέτει ο Δήμος, με τον απαράβατο όρο την επομένη των εκλογών, να απομακρυνθούν;. Γιατί η ανεξέλεγκτη αφίσα (κατάλοιπο των δεκαετιών 70 και 80) ναι, είναι ρύπανση. Η ανάρτηση όμως πληροφοριακού υλικού με ισόρροπη κατανομή και δίκαιους κανόνες, σε προσυμφωνημένους χώρους, εμπλουτίζει την εκλογική διαδικασία (με την πρόνοια όμως, πως την επομένη των εκλογών δεν θα υπάρχει τίποτα). Δυστυχώς, υπάρχουν πολλά θέματα για να διαφωνούμε (π.χ το Debate, για το οποίο περιμένουμε ακόμα επίσημη απάντηση από συνδυασμό και συναδέλφους) και ελάχιστα για τα οποία συμφωνούμε. Τουλάχιστον το ηλιοβασίλεμα, παραμένει πάντα υπέροχο.