Site icon Santonews

“ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ – ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ”

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΙΛΑ

 

 

Όσο και εάν προσπαθούν τα ΜΜΕ και το δίπολο εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ ,να υποβαθμίσουν και να διαστρεβλώσουν το γεγονός, ένας καινούργιος πολιτικός φορέας δημιουργείται και μια καινούργια ελπίδα αρχίζει σιγά-σιγά να γεννιέται στις καρδιές των Ελλήνων. Είναι ο φορέας που θα εκφράζει με καθαρό λόγο την Κεντροαριστερά συνέχεια της μακράς πορείας που χάραξαν ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Γεώργιος Παπανδρέου, και ο Ανδρέας Παπανδρέου, και της νέας, που χαράζεται από την Φώφη Γεννηματά, τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, τις Κινήσεις Πολιτών, αύριο πιθανόν τον Σταύρο Θεοδωράκη και άλλους, που θα αναδείξουν μια καινούργια δημιουργική δύναμη με ανθρώπινο πρόσωπο.

Μια δύναμη υπεύθυνη και όχι δημαγωγική, μια δύναμη με στόχο την κοινωνική δικαιοσύνη και όχι την ανεξέλεγκτη λειτουργία της Αγοράς και την πλήρη ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους. Αυτές τις αρχές υπηρέτησαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις της Κεντροαριστεράς!. Aυτές τις αξίες που σημαδεύτηκαν από τολμηρές μεταρρυθμίσεις σε Παιδεία, σε Υγεία σε Κοινωνικό κράτος, σε Εθνική συμφιλίωση, και σε αποκέντρωση που συνοδεύτηκαν από περιόδους κοινωνικής ευημερίας και πατριωτικής υπερηφάνειας. Βεβαίως έγιναν και λάθη! Διαπιστώθηκαν εκ των υστέρων και ενέργειες που τις γέννησε το σύστημα και παρέσυραν κάποιους, οι οποίοι πρόδωσαν τις δημοκρατικές καταβολές τους και τους αγώνες, παρασύροντας την μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη στο χείλος της εξαφάνισης.

 

Όμως η Κεντροαριστερά δεν χάθηκε.!!

Οι παρακαταθήκες που άφησαν στελέχη όπως ο Γιώργος Γεννηματάς, ο Αντώνης Τρίτσης , ο Πέτρος Μώραλης, η Μελίνα Μερκούρη ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος , ο Αναστάσιος Πεπονής , ο Γιάννης Μπανιάς, ο Απόστολος Κακλαμάνης και τόσοι άλλοι έγιναν η πυξίδα που καθορίζει την πορεία των Νέων Στελεχών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που άρχισε σιγά, αλλά σταθερά, να κερδίζει την Ελληνική Κοινωνία έχοντας την εμπειρία του παρελθόντος και έχοντας κρατήσει μόνο τα θετικά στοιχεία προσώπων και πολιτικών της Κεντροαριστεράς , και καθαρίζοντας σιγά-σιγά τα κόμματα που την συνιστούν από ότι φθαρμένο υπάρχει. Μπροστά σε αυτή την Πολιτική Αναγέννηση το σύστημα άρχισε να ταράσσεται!! Τα Μ.Μ.Ε. προσπαθώντας να συντηρήσουν την αποστροφή των πολιτών στη πολιτική προβάλουν Κόμματα και προσωπικότητες στιλ Βασίλη Λεβέντη.

 

Η Ν.Δ. προσπαθεί να πείσει για το ανύπαρκτο Λαϊκό της προφίλ και να κάνει άνοιγμα προς το κέντρο. Είναι όμως εγκλωβισμένη στις πολιτικές που διαμορφώνονται από Άκρως Δεξιά Στοιχεία όπως οι Βορίδης και Γεωργιάδης.

Ο δε ΣΥΡΙΖΑ προσπαθώντας να διατηρήσει την εξουσία που απέκτησε με τους ψηφοφόρους της Κεντροαριστερά, κάνοντας την μεγαλύτερη μεταδικτατορική πολιτική απάτη, διακηρύττει ότι, … στηρίζοντας Δημοκρατική Συμπαράταξη ρίχνομε νερό στο νερόμυλο της Δεξιάς…!

Μια Πολιτική Απάτη χειρότερη από την πρώτη !!.

Τα πράγματα είναι απλά!!

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι μια καινούργια πολιτική δύναμη με ανθρώπινο πρόσωπο που γεννήθηκε από την απόφαση των Φιλοευρωπαϊκών Αριστερών Κομμάτων, που ένιωσαν την ανάγκη επανασύστασης της μεγάλης Κεντροαριστερής παράταξης , έχοντας την εμπειρία και κρατώντας μόνο τα θετικά στοιχεία από το παρελθόν. Δεν έχει ουδεμία σχέση με τη Δεξιά, με όποιο προσωπείο και αν είναι ενδεδυμένη, δεν μπορεί να συνυπάρξει με τον δημαγωγικό και αναξιόπιστο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά παλεύει για να συσπειρώσει και πάλι τον Δημοκρατικό Χώρο καλώντας τους Κεντροαριστερούς πολίτες να επιστρέψουν στο σπίτι τους!!!!.

Σύρος 10/2/2016

Δημήτρης Μπάιλας

π. Νομάρχης Κυκλάδων

Exit mobile version