Δημιουργικά εργαστήρια στα Δημοτικά Σχολεία της Σαντορίνης

ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ

 

 

 

 

 

   “Στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της φαντασίας των μικρών μαθητών, μέσα από τις σύγχρονες τέχνες και στην επαφή των παιδιών με διαφορετικές μορφές έκφρασης, αφορά το ελπιδοφόρο πρόγραμμα εκπαιδευτικών εργαστηρίων με τίτλο “Σχολικό παράθυρο στην τέχνη” μέρος του οποίου που παρουσιάστηκε το Σάββατο 30 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Σχολείο Ακρωτηρίου.

 

     Το πρόγραμμα που τελεί υπό την αιγίδα και την στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού καθώς και του Δήμου Θήρας, περιλαμβάνει σχολικά εργαστήρια για το δημοτικό σχολείο του Ακρωτηρίου, που αγγίζουν την παιδική ευαισθησία και βοηθούν στην ελεύθερη έκφραση συναισθημάτων και ιδεών.

 

     Ειδικότερα η αξιόλογη αυτή δράση ακολουθώντας το τρίπτυχο έκφραση – δημιουργία – επικοινωνία, μέσα από την ποίηση, την φωτογραφία και τον αφηγηματικό κινηματογράφο, αξιοποιεί τον ρόλο του παιδιού, εκτός από το μάθημα και την ύλη της κλασσικής εκπαίδευσης, με βιωματική μέθοδο, στην απόκτηση δεξιοτήτων που αντιστοιχούν στην ανάπτυξη της προσωπικότητας, των πνευματικών, ψυχικών και σωματικών δυνατοτήτων, την πληρότητα και την εσωτερική του ισορροπία.

 

     Στο Δημοτικό Σχολείο του Ακρωτηρίου όπου ξεκίνησε το πρόγραμμα, παρουσιάστηκε από τους εκπαιδευτές Μαριλένα Σταφυλλίδου, Μαρία Τοπάλη, Γιώργος Σαλαμέ και αντιπροσωπεία μαθητών που συμμετείχαν σε εργαστήρια φωτογραφίας, ποίησης και κινηματογράφησης μέρος των αποτελεσμάτων του προγράμματος.

 

     Το ιδιαίτερα αισιόδοξο αυτό εγχείρημα “αγκαλιάστηκε” από το Δήμο Θήρας από την πρώτη στιγμή και απώτερος σκοπός είναι η συνέχιση του σε όλα τα Σχολεία των νησιών μας.

 

 

 

     Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε παρουσία του Δημάρχου Θήρας Αντώνη Σιγάλα, των τριών Αντιδημάρχων κας Σοφίας Κίτσου, κας Καλλιόπης Σιγάλα και κ. Γεωργίου Στεφανάκη καθώς και των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών κ. Ζήση Δρόσου και κ. Δημητρίου Σιγάλα και του Προέδρου του Ακρωτηρίου κ. Γουλιέλμου Μπάικα, της διευθύντριας του σχολείου Αργυρούλας Πιτσικάλη και των λοιπών εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου που αγκάλιασαν το πρόγραμμα και συμμετείχαν  στις δράσεις των παιδιών είναι η κα Θ. Μιχαλοπούλου, Μ. Σακκά, Ε. Πετσάνη, Ε. Παπαμικρούλη, Σ. Κούτκα και Α. Λέντζας.

 

 

     Το συνολικό αποτέλεσμα της δράσης “Σχολικό παράθυρο στην τέχνη”, θα παρουσιαστεί τόσο στο χωριό του Ακρωτηρίου, όσο και σε κεντρική εκδήλωση, που θα διοργανώσει ο Δήμος Θήρας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *