ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΟΜΑΔΕΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

OMADESLOGOTEXNIASΤο Εργαστήρι Δημιουργικότητας και Στήριξης είναι μια ομάδα εθελοντών που  προσπαθούν να φέρουν τα παιδιά πιο κοντά στη λογοτεχνία, το θέατρο, τον κινηματογράφο, τη μουσική, τον πολιτισμό γενικότερα, μέσα από βιωματικές ομάδες παιδιών  που φοιτούν στο δημοτικό σχολείο. Η Ομάδα του Εμπορείου λειτουργεί για πέμπτη χρονιά. Από τη φετινή χρονιά ξεκινάει η Ομάδα των Φηρών.

Το περιεχόμενο συναντήσεων είναι: Παραμύθια της προφορικής παράδοσης (ελληνικά και διεθνή). Παιδική λογοτεχνία. Έλληνες ποιητές και πεζογράφοι. Ήθη και έθιμα στον κύκλο του χρόνου. Λαογραφία. Λαϊκοί καλλιτέχνες. Έλληνες συνθέτες. Έλληνες εικαστικοί.  Γνωριμία με το Θέατρο. Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Επισκέψεις σε Μουσεία & χώρους ενδιαφέροντος του νησιού.

Η Ομάδα Λογοτεχνίας Φηρών έχει την πρώτη της συνάντηση το Σάββατο, 9/11/2013, ώρα 5.οο μμ για παιδιά Γ’ και Δ’ τάξης Δημοτικού Σχολείου Φηρών στη Δημοτική Αίθουσα στο Κοντοχώρι (δίπλα στο παλιό νηπιαγωγείο πριν τη στροφή για Βουρβούλο, όπου στεγάζεται ο Σύλλογος Κοντοχωριανών). Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Σάββατο την ίδια ώρα.

H Ομάδα Λογοτεχνίας του Εμπορείου είναι στην πέμπτη χρονιά της λειτουργίας της και ξεκινάει την Κυριακή, 10/11/2013, ώρα 5:οο μμ για παιδιά Γ & Δ τάξης και ώρα 6:οο μμ για παιδιά Ε΄ και Στ΄ τάξης Δημοτικού Σχολείου Εμπορείου στη Δημοτική Αίθουσα δίπλα στη Δημοτική Κοινότητα Εμπορείου. Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Κυριακή τις ίδιες ώρες.

 

Η συμμετοχή των παιδιών είναι ΔΩΡΕΑΝ. Οι εγγραφές μπορεί να γίνουν στις δυο (2) πρώτες συναντήσεις κάθε ομάδας. Τηλ. Επικοινωνίας : . 6982780866

 

Για το Εργαστήρι Δημιουργικότητας και Στήριξης

Ρούλα και Χριστίνα Φραγκάκου