ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΡΑΣ: “ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ””

 

 

  «Διευκρινήσεις για την υποκείμενη ανησυχία»

 

 

 

  Δήμαρχος Θήρας: «Δεν υπάρχει χαλαρότητα, υπάρχει αυστηρότητα στην επιτήρηση». «Προτεραιότητα η υγειονομική θωράκιση του νησιού».

Στην πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη ο Δήμαρχος Θήρας έδωσε όλες τις σχετικές απαντήσεις στην υποκείμενη ανησυχία των τελευταίων ημερών με σαφείς οδηγίες και διαβεβαιώσεις για την εξέλιξη της πανδημίας.

Χωρίς υπεκφυγές η ατομική ετοιμότητα όλων μας είναι το κυρίαρχο στοιχείο το οποίο εγγυάται την ήπια έκβαση των γεγονότων. Με σύνεση, υπευθυνότητα και προγραμματισμό η Δημοτική Αρχή επικεντρώνει όλες τις της δυνάμεις στην αντιμετώπιση των ζητημάτων που προκύπτουν καθημερινά.

Οι θεσμικές πλευρές οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων αποκλείοντας από τις πρακτικές τους τον αυτοσχεδιασμό.

Υπάρχει σχέδιο που ορίζεται από τις υγειονομικές διατάξεις το οποίο πλαισιώνεται από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και η Δημοτική Αρχή προσαρμόζει στα χωρικά πλαίσια της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας.

Ο Δήμαρχος Θήρας διαβεβαίωσε ακόμα για την ετοιμότητα της Σαντορίνης, τόσο στην πορεία για την προετοιμασία της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου, όσο και για την μέχρι τώρα πορεία στη διαχείριση της κρίσης σε όλα τα επίπεδα.

Ο Αντώνης Σιγάλας απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που τέθηκαν από τους δημοσιογράφους αλλά και στα μηνύματα πολιτών που συγκεντρώθηκαν στο στούντιο, τεκμηριώνοντας την πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής των Αντιδημάρχων και των μηχανισμών του Δήμου στην υγειονομική θωράκιση του νησιού. Τοποθετήθηκε απέναντι στις τεράστιες επιπτώσεις που δημιουργεί, αυτονόητα, η δύσκολη περίοδος που διανύει η χώρα και ιδιαίτερα η Σαντορίνη, με ουσιαστική αναφορά στη σημασία που έχει η ανάδειξη ευθύνης απέναντι στις εξελίξεις με διαβάθμιση των προτεραιοτήτων.

Το πλάνο του Δήμου για το επόμενο διάστημα εναρμονίζεται πλήρως με τα πρωτοκόλλα τα οποία τηρούνται και υπάρχει απόλυτη συνεργασία με όλους τους επίσημους και πιστοποιημένους Φορείς στην περιφρούρηση της Δημόσιας Υγείας.

«Μέλημα μας η ασφάλεια του πολίτη στην πορεία εξόδου από την κρίση» είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σιγάλας συμμεριζόμενος τις σαφείς και ουσιαστικές ανησυχίες των συμπατριωτών μας.

Στόχος του Δημάρχου δεν είναι η επίταση μιας παθογένειας που αποσκοπεί στην μεγέθυνση των επιπτώσεων αλλά η ανάδειξη κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ όλων. «Η Σαντορίνη κινδυνεύει από την ενδογενή χαλαρότητα» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τους ελέγχους ο Δήμαρχος τόνισε ότι τα στοιχεία και οι δείκτες υποδεικνύουν την περαιτέρω πορεία η οποία μέχρι τώρα δεν εμπνέει ανησυχία αλλά ούτε κι εφησυχασμό. Ο Δήμος ως ιδιαίτερος δήμος συνεργάζεται και θα συνεχίσει να συνεργάζεται, με την Πολιτεία τον ΕΟΔΥ κι όλους τους αρμόδιους φορείς σε όποια απόφαση λαμβάνεται με στόχο την αποφυγή ανατροπής της μέχρι τώρα ομαλής πορείας. Η συμπεριφορά των πολιτών απέναντι στην τήρηση των μέτρων είναι ο παράγοντας που εγγυάται την ομαλότητα.

Γίνεται διαβάθμιση των δραστηριοτήτων με κριτήριο την θωράκιση της ασφάλειας εν όψη τόσο της τουριστικής περιόδου που εύλογα απασχολεί όλο των επαγγελματικό κόσμο, ωστόσο δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα αυτή την περίοδο στους μαθητές Γυμνάσιων και Λυκείων για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, ώστε να βρεθούν σύντομα τα παιδία μας στο φυσικό τους περιβάλλον.

 

ΑΝΤΩΝΙΟΣ  ΣΙΓΑΛΑΣ

 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΡΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *