ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ: «ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΜΕ ΔΕΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ»

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ: «ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΜΕ ΔΕΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ»

 

 

 

«Δεν μπορούμε να μείνουμε με κλειστό το στόμα, ούτε με δεμένα τα χέρια », τόνισε ο Δήμαρχος

««Θεωρώ, ότι προνόμια ανομίας, έχουν χαθεί»», τόνισε ο Δήμαρχος

Σε προσπάθεια απεμπλοκής από τις χρονοβόρες και υψηλού κόστους διαδικασίες ανάθεσης έργων που προβλέπονται από το νόμο 3316/2005 (http://www.ktpae.gr/pdf/C_17_N_3316_2005.pdf), απέδωσε ο Δήμαρχος Θήρας την απόφασή του να αναθέσει απευθείας την ανάπλαση της Πλατείας Σαρπάκη. Στον πόλεμο όμως που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες, μεταξύ Δημάρχου και Μηχανικών, το ζήτημα αυτό ήταν απλά η ορατή κορυφή του παγόβουνου. «Θεωρώ, ότι προνόμια ανομίας, έχουν χαθεί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος, μιλώντας στον TopMelody 104.9 fm, για να συμπληρώσει με έμφαση : « θα έπρεπε να έχει πολύ θράσος κανείς, για να ανακινήσει ένα τέτοιο θέμα».  

«Η ΜΕΛΕΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΟΡΜΗ»

 

   « Η μελέτη είναι η αφορμή», είπε ο Δήμαρχος. Μια αφορμή όμως που έχει δημιουργήσει μείζον θέμα στο νησί, και φαίνεται πως η συνέχεια θα είναι εξίσου έντονη. «Δεν μπορούμε να μείνουμε με κλειστό το στόμα, ούτε με δεμένα τα χέρια και ας το καταλάβουν πάρα πολύ καλά. Κι εγώ δεσμεύομαι πως δεν θα μείνω με δεμένα τα χέρια», τόνισε ο Δήμαρχος. Υποστήριξε μάλιστα πως μόνο μια μικρή ομάδα μηχανικών, επιμένει σε διαδικασίες και λειτουργία, τις οποίες ο ίδιος δεν εγκρίνει. «Αυτό το πλαίσιο λειτουργίας του Δήμου δεν ευνοεί ίσως κάποιες καταστάσεις», δήλωσε, για να προσθέσει σε άλλο σημείο της συνέντευξης του: «  εγώ θέλω να λειτουργούν οι υπηρεσίες με τις οποίες συναλλάσσονται με ένα συγκεκριμένο τρόπο και να μην υπάρχει ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούσαν παλαιότερα, αυτό είναι το θέμα μας».

  Πάντως ο κ. Ζώρζος, αρνήθηκε επί του παρόντος να αποκαλύψει τις πλήρεις αιτίες αυτής της πολεμικής, λέγοντας πως αυτό θα γίνει εν καιρώ. Είπε επίσης ότι η άποψη που δημοσιοποιήθηκε δεν απηχεί τις απόψεις του συνόλου των μηχανικών. «Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, δεν συμφωνούν με την πρακτική των άλλων μελών», είπε χαρακτηριστικά. «Εκτός αν άλλα μου λένε εμένα κι άλλα λένε μεταξύ τους», συμπλήρωσε.