ΔΗΜΑΡΧΟΣ: “ΕΤΟΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ, ΤΟ 2017 ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ”

ΒΙΝΤΕΟ, ΣΥΝΟΨΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

  akrotiri_vlychada1Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τρίτη εκδήλωση στήριξης του Ακρωτηρίου στη Βλυχάδα. Η αρχαιολόγος κ. Ειρήνη Νικολακοπούλου, έκανε μια ενδιαφέρουσα εισήγηση για την αγγειογραφία της προϊστορικής πόλης, εκτιμώντας πως αποτέλεσε το πρόπλσμα για τη μετάβαση στις θαυμαστές τοιχογραφίες, που αποκάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη και ανασυνέθεσαν με κόπο και πάθος οι συντηρητές (μορφές όπως ο Μαργαριτώφ, κάτοχος της άδειας συντηρητής με αύξοντα αριθμό #1# στην Ελλάδα και ο ζωγράφος Ηλιάκης) και άλλοι που σήμερα βρίσκονται στην τρίτη γενιά, που ενηλικιώθηκε επιστημονικά στο Ακρωτήρι.

Την έκπληξη έκανε ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος – Νικόλαος Ζώρζος, εκφράζοντας την πρόθεσή του να ανακηρυχθεί το 2017, “Έτος Ακρωτηρίου” για τη Σαντορίνη. Ο Ομότιμο Καθηγητής, Διευθυντής της Ανασκαφής και από την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου Επίτιμος Δημότης Θήρας, κ. Χρίστος Ντούμας, που εξέφρασε τη χαρά του για την έμπρακτη συμπαράσταση της Θηραϊκής κοινωνίας στο έργο που επιτελείται στην Ανασκαφή.

Τη βραδιά, -την ευθύνη της οποίας είχε για μια ακόμα χρονιά η “Εστία Πύργου”- έκλεισε ο Γιάννης Πανταζής και οι συνεργάτες του που μετέφεραν στους παριστάμενους, απόηχους”, αρχαίων ήχων, με χειροποίητα αλλά προσεκτικά κατασκευασμένα και βασισμένα στην όποια μαρτυρία υπάρχει, μουσικά όργανα.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ, ΣΥΝΟΨΗ

Save

1 Απάντηση

  1. Ο/Η Δαρζεντας Γιώργος λέει:

    Αααα δεν μπορώ να πω.. Σε αυτά ο Δήμαρχος μας ειναι πρώτος.. Ετος ακρωτηρίου έτος γαστρονομίας. Έτος κυκλοφοριακής συμφόρησης κλπ.. Το έτος των λιμανιών να μας πει ποτέ θα έρθει.. Το έτος τής παιδικής χαράς να μας πει πότε θα έρθει και παει λεγοντας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *