ΔΗΛΩΣΗ Μ. ΧΑΛΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗ “ΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ”

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΙΔΙΑΤΕΡΟΤΗΤΑΣ”

 

 

 

 

 

chalaris_m “O Μιχάλης Χάλαρης, μέλος της Επιτροπής Οργανωτικού Συντονισμού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας των Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία απαντώντας σε  ερώτηση δημοσιογράφου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Σήμερα τιμάμε την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) η οποία καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ. Κάθε χρόνο η μέρα αυτή δίνει ακόμα μια ευκαιρία στην κοινωνία να εστιάσει την προσοχή της στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής τους και υλοποιώντας μεταρρυθμίσεις που θα αναπτύξουν νέες προοπτικές για την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Βαθιά πεποίθηση μου είναι ότι η ημέρα δράσης υπέρ των ατόμων με αναπηρία δεν είναι ζήτημα που αφορά μια ημέρα το χρόνο δίνεται καθημερινά Τα άτομα με αναπηρία δε ζητάνε να γίνει η ζωή τους ευκολότερη. Ζητάνε να γίνει η ζωή τους ΙΣΗ με τη δική μας. Στόχος μας πρέπει να είναι όχι η τυπική, αλλά η πραγματική ισότητα, η οποία σημαίνει ίσες ευκαιρίες στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή. Αυτό που πρέπει να επιδιώκεται είναι ο σεβασμός της ατομικής και ομαδικής ιδιαιτερότητας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *