ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ “ΑΡΤ. ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ”

ΧΡΥΣΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΤΟΝ TEXSOM IWA 2017

 

 

“Με μεγάλη χαρά το Οινοποιείο του Αρτέμη Καραμολέγκου ανακοινώνει τα αποτελέσματα του διεθνούς διαγωνισμού οίνου TEXSOM IWA 2017 που πραγματοποιήθηκε στο Ντάλας, Τέξας των Η.Π.Α. Το Ασύρτικο 2016 και η Σαντορίνη 2016 απέσπασαν Χρυσό Βραβείο, ενώ η Σαντορίνη 2016 διακρίθηκε επιπλέον με το ειδικό βραβείο της επιτροπής Judges’ Selection-Greece White! Το βραβείο αυτό απονέμεται στο καλύτερο κρασί κάθε χώρας και επιλέγεται ανάμεσα στα κρασιά που έχουν διακριθεί προηγουμένως με χρυσό βραβείο.

Ο διαγωνισμός TEXSOM IWA είναι o σημαντικότερος διαγωνισμός στις ΗΠΑ και ένας από τους πιο αναγνωρισμένους διαγωνισμούς κρασιού παγκοσμίως. Διοργανώνεται υποδειγματικά από μία ομάδα Master Sommelier και η κριτική επιτροπή συγκεντρώνει την αφρόκρεμα των Master of Wine, Master Sommelier και καταξιωμένων ειδικών του οίνου από όλο τον κόσμο. Αυτή τη χρονιά απεστάλησαν στο διαγωνισμό 3581 δείγματα από 28 χώρες και δοκιμάσθηκαν τυφλά από 71 διεθνούς αναγνώρισης κριτές. Τα χρυσά μετάλλια ήταν 309, από τα οποία τα 20 απονεμήθηκαν σε ελληνικά κρασιά. Το οινοποιείο μας είναι ένα από τα τέσσερα ελληνικά οινοποιεία που απέσπασαν 2 Χρυσά Βραβεία!.

Ο διαγωνισμός διαρκεί δυο ημέρες. Τις δύο πρώτες όλα τα δείγματα δοκιμάζονται, ενώ την τρίτη μέρα εκείνα που έλαβαν την ανώτερη διάκριση επανεξετάζονται. Από αυτή την διαδικασία προκύπτουν τα κορυφαία κρασιά σε κάθε κατηγορία (Judges’ Selection). Οι Σαντορίνες μας βρίσκονται ανάμεσα σε κρασιά παγκόσμιας αναγνώρισης!.

www.texasmonthly.com/promotion/tiwa2017/

Πληροφορίες για τα κρασιά μας στο συνημμένο τεχνικό δελτίο, στο site του Οινοποιείου www.artemiskaramolegos-winery.com,

στο δίκτυο της Vinalia. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Οινοποιείο μας στο san_torini@yahoo.gr και στο τηλ.: 22860 33395”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *