ΔΙΑΠΡΕΠΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΟΥΣΣΟΥ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΗ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΟΥΣΣΟΥΠριν από ένα χρόνο, η Θηραία μέτζο σοπράνο Κατερίνα Ρούσσου (κόρη του Καθηγητή και Ακαδημαϊκού Χαράλαμπου Ρούσσου), έδωσε συναυλία στη Στοκχόλμη σε εκδήλωση της ελληνικής πρεσβείας της Σουηδίας για τον εορτασμό της ελληνική προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Συμμετείχε επίσης η ελληνική χορωδία «Ορφέας», καθώς και η γνωστή φινλανδή τραγουδίστρια Arija Saijonmaa, μούσα του Μίκη Θεοδωράκη.
Οι Σουηδοί μουσικόφιλοι, εντυπωσιάστηκαν από τις φωνητικές της ικανότητες κι έτσι την κάλεσαν πάλι για μια νέα παρουσία στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 90χρονα του Μίκη Θεοδωράκη. Συνοδευόμενη από τον πιανίστα Johan Sandback και τον λάτρη της ελληνικής ποίησης, μεταφραστή και ποιητή Magnus William-Olsson θα δώσει ένα καθαρά ελληνικό ρεσιτάλ στις 29 Ιανουαρίου.

” Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα αποδώσουν τραγούδια, έργα για πιάνο Ελλήνων συνθετών και ποιήματα ελλήνων ποιητών σε ένα όμορφο μείγμα” αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του μεγάρου musikalska, όπου φιλοξενείται η εκδήλωση. Θα παρουσιαστούν: Μουσική για φωνή και πιάνο από τον Θεοδωράκη, Καλομοίρη, Λαμπελέτ, Λαυράγκα, Κωνσταντινίδη, Πάλλη και Χατζιδάκι καθώς και ποιήματα Σεφέρη, Σαπφώς και Καβάφη.

http://www.musikaliska.com/events/theodorakis-90-ar-en-kvall-med-grekisk-musik/.