Site icon Santonews

“Διαμαρτυρία για το παραλιακό μέτωπο του Καμαρίου”

“Στην παραλία του Καμαρίου, η οποία αποτελεί πόλο έλξης τόσο για επισκέπτες όσο και για τους κατοίκους του νησιού, χρόνο με το χρόνο, ολοένα και περισσότερες μόνιμες κατασκευές καλύπτουν κοινόχρηστους χώρους. Τη φετινή χρονιά, αυτές οι κατασκευές έχουν επεκταθεί και προς την θάλασσα διαμορφώνοντας ακόμα και τσιμεντένιες βάσεις στην άμμο ώστε να πατήσουν πλατφόρμες και να μετατρέψουν την ίδια την παραλία σε επέκταση κάποιων μαγαζιών.

Ιδιαίτερα στο κέντρο της παραλίας του Καμαρίου, είχε διαμορφωθεί από χρόνια ένας χώρος σαν πλατεία, πλακόστρωτος με πλατύ πεζοδρόμιο, αλμύρες και παγκάδες. Ο μοναδικός χώρος σε όλο τον παραλιακό δρόμο που μπορούσαν κάτοικοι και επισκέπτες να ξαποστάσουν κάτω από τον ίσκιο των δέντρων χωρίς απαραίτητα να επιλέξουν κάποιο μαγαζί. Στο σημείο αυτό στηνόταν ένα μέρος από το ‘Θαλασσινό Πανηγύρι’ από την τότε κοινότητα Καμαρίου, αλλά και όλα τα υπόλοιπα χρόνια σε αυτό το σημείο συγκεντρώνονταν καλλιτέχνες του δρόμου δίνοντας μια ξεχωριστή νότα στην παραλία μας.

Με μεγάλη μας έκπληξη και απογοήτευση, φέτος, με την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν, είδαμε σε αυτό το μέχρι πρότινος ελεύθερο και όμορφο σημείο του παραλιακού δρόμου να έχουν τοποθετηθεί μόνιμες σιδηροκατασκευές που καλύπτουν τόσο το πεζοδρόμιο όσο και τμήμα του δρόμου και προεκτείνονται και στην παραλία. Είδαμε το πρωτοφανές οι πλατφόρμες να καλύπτουν ακόμα και τα ψηλά παρτέρια του πεζόδρομου με τις πεζούλες τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχει αλλάξει όλη η φυσιογνωμία της περιοχής, να έχει εξαφανιστεί η μέχρι πρότινος πλατεία και να μην υπάρχει πουθενά ελεύθερος χώρος που να μπορεί ο επισκέπτης να καθίσει.

Απαιτούμε ο Δήμος να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σε όποια αρμόδια αρχή για την απομάκρυνση αυτών των κατασκευών από το δημόσιο χώρο και την αποκατάστασή του”.

Exit mobile version