ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΓΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

ΤΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ

 

Ρεπορτάζ του BBC για το Ιντερνετ κάπου στην Τουρκία. Μήπως πρέπει να επιστρατευτούν και στη Σαντορίνη γαιδουράκια;

Ρεπορτάζ του BBC για το Ιντερνετ κάπου στην Τουρκία. Μήπως πρέπει να επιστρατευτούν και στη Σαντορίνη γαιδουράκια;

Στο πρόβλημα των αργών ταχυτήτων Ίντερνετ, αναφέρεται δελτίο Τύπου του Σωματείου Τουριστικών Επιχειρήσεων Νότιας Σαντορίνης. Το πρόβλημα βέβαια δεν εστιάζεται μόνο στη Νότια Πλευρά, αλλά εκεί φαίνεται πως είναι εντονότερο. Και όπως χαρακτηριστικά, είπε κάποιος «κομπιουτεράς», «το Ίντερνετ εδώ, είναι πιο αργό και από γαϊδούρι». Αλλά φυσικά οι χρεώσεις είναι “γρήγορες”.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

 

«Κατόπιν πληθώρας παραπόνων που εκφράζονται από τα μέλη μας στην περιοχή της Περίσσας, Περιβόλου, Αγ. Γεωργίου σας γνωστοποιούμε πως υπάρχει σοβαρότατο γενικότερο πρόβλημα στις σταθερές τηλεπικοινωνίες και ιδιαιτέρως στο INTERNET. Η ταχύτητα της παροχής INTERNET είναι επιεικώς απαράδεχτη (1-4 Μb), πολύ τακτικά δε, σχεδόν καθημερινά πραγματοποιούνται διακοπές στην παροχή του. Η υπάρχουσα ταχύτητα δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ενός καταλύματος – επιχείρησης αφού το 100% των τουριστών απαιτεί πρόσβαση στο Internet.
H κατάσταση παραμένει τραγική, παρ’ όλες τις οχλήσεις μας στο τοπικό κατάστημα Θήρας και το 13888, η πληρότητα στην περιοχή είναι μεγάλη και η πλειοψηφία των αρνητικών και δυσμενών σχολίων αφορά την παροχή πρόσβασης στo Internet και την ταχύτητα που είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ με αποτέλεσμα να δυσφημίζεται η περιοχή μας και ΕΣΕΙΣ να μας δημιουργείτε προβλήματα ΑΘΕΜΙΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ σε σχέση με άλλες περιοχές του νησιού μας.
Οι δικαιολογίες του τύπου ότι είσαστε μακριά από το κέντρο του ΟΤΕ Εμπορείου που μας δίνει καθημερινά το 13888 δεν μας αγγίζουν τα 270 μέλη μας που επιχειρούν στην περιοχή και δεν μας ενδιαφέρουν μια και είναι καθαρά δική σας ευθύνη να παρέχετε γρήγορο και αξιόπιστο INTERNET.

Παρακαλούμε για την άμεση ΜΟΝΙΜΗ λύση με έργα και όχι με λόγια».