ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ

Η ΝΕΑ ΑΤΡΑΞΙΟΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Φωτό αρχείου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«Τη σαιζόν που διανύουμε, παρατηρήθηκε ιδιωτικό ελικόπτερο, το οποίο κατόπιν αντιτίμου, επιβιβάζει τουρίστες, και τους κάνει τον γύρο του νησιού. Χρησιμοποιεί δε σαν χώρο στάθμευσης, το ελικοδρόμιο Οίας στην περιοχή Αφαλάτωσης, και το ελικοδρόμιο που βρίσκεται στον Πύργο, στην περιοχή του Συνεταιρισμού.
Ζητάμε :
1) Τον έλεγχο ύπαρξης αδείας των συγκεκριμένων πτήσεων. Σημειώνεται ότι σε συζήτηση συμπολίτη μας με τον Δήμαρχο, ο τελευταίος παραδέχθηκε την μη ύπαρξη αδείας. Σε τέτοια περίπτωση, ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΟΥΝ οι πτήσεις αυτές.
2) Αν υπάρχει άδεια, να μας γνωστοποιηθεί, καθώς και η ύπαρξη σχεδίων και ωραρίων πτήσης, όπως αυτά οφείλουν να κατατεθούν στην υπηρεσία σας.
3) ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, την παύση υπερπτήσεων του ελικοπτέρου πάνω από τον οικισμό ΟΙΑ – ΦΟΙΝΙΚΙΑ, καθώς αποτελεί σημαντικό παράγοντα όχλησης των κατοίκων και των τουριστών που διαμένουν στα ξενοδοχεία της περιοχής, ηχορύπανσης, αλλά και προσβολής προσωπικών δεδομένων, καθώς παραβιάζεται από αέρος το οικογενειακό άσυλο. Τέλος, λόγω της χαμηλής πτήσης του εν λόγω ελικοπτέρου, έχει παρατηρηθεί στην περιοχή Αμμουδίου – Αγ.Νικόλα – Αρμενάκι, το φαινόμενο της κατολίσθησης βράχων, λόγω συντονισμού με τον θόρυβο του έλικα του ελικοπτέρου, πράγμα τουλάχιστον επικίνδυνο.

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΟΙΑΣ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ, ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ.
Οία, 17/08/2014
Πολίτες της Οίας».