ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΟ

 «ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΤΗΣ «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου που έγινε στη Ρόδο στις 25-1-14, οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» κατέθεσαν ερώτηση για το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα Κυκλαδονήσια με την απουσία ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Σύρο που είναι η πρωτεύουσα των Κυκλάδων.  Ενδοκυκλαδικά πολλά νησιά καλύπτονται  μόνο κάθε Δευτέρα από καράβι ενώ άλλα όπως η Ανάφη μπορεί και κάθε 15 μέρες. Αυτά είναι τα αποτελέσματα και οι συνέπειες για τον λαό όταν οι συγκοινωνίες αντί να είναι δημόσιο αγαθό, υπάρχουν ως ιδιοκτησία των εφοπλιστών με αποκλειστικό στόχο την αύξηση της κερδοφορίας τους. Ακριβώς η κερδοφορία του κεφαλαίου είναι και ο στόχος της κάθε Κυβέρνησης στον καπιταλισμό. Και σε αυτή την περίπτωση φαίνεται ολοκάθαρα αφού την ίδια ώρα που οι νησιώτες ειδικά τον χειμώνα βλέπουν καράβι με το κιάλι και όταν το δουν δυσκολεύονται να πληρώσουν το πανάκριβο εισιτήριο, την ίδια στιγμή που οι ναυτεργάτες είναι με διαλυμένα εργασιακά δικαιώματα και συχνά απλήρωτοι, η  κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  με το τελευταίο  πολυνομοσχέδιο – έκτρωμα βασισμένο στις αποφάσεις της Ε.Ε. ενισχύει ακόμη περισσότερο τους εφοπλιστές με κρατικούς πόρους – «θαλασσοδάνεια», επιδοτήσεις, κρατικές εγγυήσεις, νέες προκλητικές φοροαπαλλαγές και αυξημένες δαπάνες στη διατήρηση κρατικού μηχανισμού για τη στήριξη των εφοπλιστικών συμφερόντων.

Η Περιφερειακή αρχή στηρίζει ένθερμα αυτήν την πολιτική. Η πολιτική της πλήρως εναρμονισμένη με τις αποφάσεις της Ε.Ε. και της κεντρικής εξουσίας ήταν και είναι ταγμένη στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εφοπλιστών.

 

Oι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με τη “ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” καλούνε τους νησιώτες του Ν. Αιγαίου να παλέψουν οργανωμένα με τις ταξικές δυνάμεις για μια άλλη εξουσία που θα έχει ο ίδιος ο λαός. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να έχουμε  έναν ενιαίο δημόσιο φορέα που θα συνδέεται με τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και  θα προσφέρει ακτοπλοϊκό δίκτυο ασφαλές και σύγχρονο, αντίστοιχο των σύγχρονων αναγκών νησιωτών, ναυτεργατών, όλων των λαϊκών – εργατικών οικογενειών.

 

ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ».