ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ

 
epimelitirio_kykladon_logo_new1 Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στους 4 καλύτερους του 2014 στην καινοτομία στην εξυπηρέτηση πελατών στα Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών.

 

“Ανάμεσα σε 110 υποψηφίους διαγωνίστηκε φέτος το Επιμελητήριο Κυκλάδων,κατακτώντας μια από τις 4 θέσεις στην τελική φάση στην κατηγορία τηςΚαινοτομίας στην Εξυπηρέτηση Πελατών στα Εθνικά Βραβεία ΕξυπηρέτησηςΠελατών τα οποία ολοκληρώθηκαν στις 16 Δεκεμβρίου στην Αθήνα. Στην ίδιακατηγορία αναδείχθηκαν οι εταιρείες ΟΤΕ Α.Ε. και SKAG ενώ το πρώτο βραβείοτης κατηγορίας δόθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς. Οι 110 υποψήφιες εταιρείες και επιχειρήσεις διαγωνίστηκαν σε συνολικά 11κατηγορίες μέσα από μια διαδικασία πλήρους διαφάνειας, με κριτές επιφανείςακαδημαϊκούς και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων και Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής τον καθηγητή Γεώργιο Πανηγυράκη, Καθηγητή Marketing στον Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με στόχο την επιβράβευση των βέλτιστων πρακτικών στην εξυπηρέτηση πελατών, τα Εθνικά Βραβεία ΕξυπηρέτησηςΠελατών, στην 5η πλέον συνεχή χρονιά τους, διοργανώνονται από το ΕλληνικόΙνστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών, μη κερδοσκοπικό οργανισμό με περισσότερες από 80 εταιρείες μέλη, ο οποίος ιδρύθηκε το 2004 με την υποστήριξη πολυεθνικών, μεγάλων Ελληνικών εταιρειών και επιστημονικών φορέων που λειτουργούν στην Ελλάδα.
Ο θεσμός των βραβείων τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών(ΣΕΒ), του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), ενώ έχει την υποστήριξη του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας Αειφόρου Ανάπτυξης (Ι.Ε.Α.). Το Επιμελητήριο Κυκλάδων, εργάζεται στοχευμένα για τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών και διαδικασιών του για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μελών τουμέσω αδιάλειπτης φυσικής παρουσίας σε 8 νησιά, την αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας και τη συστηματική προσφορά ολοένα και αναβαθμισμένων ψηφιακών και άλλων υπηρεσιών στο πλαίσιο της αποστολής του, μέρος της οποίας είναι να βρίσκεται κοντά στα μέλη επιχειρήσεις του και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.
Η διοίκηση του Επιμελητήριου θέλει να ευχαριστήσει τόσο τα 25 στελέχη τουστα 8 νησιά, τα οποία δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό καθημερινά, χτίζοντας
Ανακοίνωση

Σχέσεις εμπιστοσύνης με τα μέλη σε 24 νησιά, μέσω της ποιοτικής, συνεπήςε ξυπηρέτησης, όσο και τα 17,000 μέλη που στηρίζουν και πιστεύουν στιςσυνεχείς προσπάθειες του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για τη βελτίωση των επιχειρηματικών συνθηκών στην περιοχή μας. Η συλλογική προσπάθεια που μας οδήγησε στη σημαντική αυτή αναγνώριση,εκτός από τη μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια, μας έδωσε τη δυνατότητα νασταθούμε ισάξια ανάμεσα σε κορυφαίες εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, εθνικέςκαι πολυεθνικές, ενισχύοντας το θεσμικό μας ρόλο, έτσι ώστε να είμαστε ακόμαπιο αποτελεσματικοί στις παρεμβάσεις μας υπέρ των μελών μας και τωνσυμπολιτών μας. Για περισσότερες πληροφορίες για τα Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών,τους διαγωνιζόμενους και την απονομή βραβείων για το 2014 μπορείτε ναεπισκεφθείτε το σύνδεσμο e-kyklades.gr ή http://www.e-kyklades.gr/articles/article.jsp?context=103&categoryid=1002&articleid=35310.