Διακοπές στη Σαντορίνη: 10 απροσδόκητοι λόγοι για να την επισκεφτείτε άμεσα”

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ VIAGGI NEWS

 

 

 

 

 

Δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τη Σαντορίνη  

 

 

  Η Σαντορίνη είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τουρίστες από όλο τον κόσμο. Ονειρεμένες παραλίες, υπέροχα λευκά τοπία με διάσημες γαλάζιες στέγες. Είμαστε στην καρδιά της Ελλάδας, ένας κορυφαίος προορισμός για κάθε διακοπές! Αλλά είστε σίγουροι ότι γνωρίζετε τα πάντα για την όμορφη Σαντορίνη; Εδώ είναι 10 εντελώς νέοι και απροσδόκητοι λόγοι που θα σας κάνουν να θέλετε να φύγετε αμέσως!

[…]

Ίσως δεν γνωρίζουν όλοι ότι, για παράδειγμα, η Σαντορίνη είναι το νοτιότερο νησί ολόκληρου του κυκλαδικού αρχιπελάγους του Αιγαίου.

 

Η Σαντορίνη είναι ένα ηφαιστειακό νησί που, με τους αιώνες, υπήρξε θύμα πολλών εκρήξεων. Ένα από τα πιο επιβλητικά ήταν αυτό του 1600 π.Χ. που φαίνεται να έχει εμπνεύσει πολλές ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας. Για παράδειγμα, δεν γνωρίζουν όλοι ότι ο μύθος της Ατλαντίδας εμπνέεται πιθανότατα από αυτό που συνέβη στο νησί της Σαντορίνης.

 

Η Σαντορίνη έχει επίσης ένα «ιταλικό» παρελθόν. Αν δεν το γνωρίζετε, στην πραγματικότητα, το 1200 παραδόθηκε στους Ενετούς, που έγινε μια από τις αρχές του.

 

 

Μια άλλη περιέργεια αφορά το όνομα του νησιού που δόθηκε από τους Ενετούς για να τιμήσει μια μάρτυρα, την Αγία Ειρήνη της Θεσσαλονίκης. Το όνομα προέρχεται από ένωση του μάρτυρα στο Sant’Erini.

 

 

Αν θέλετε να δείτε ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα που πρέπει ποτέ να επισκεφθείτε στη Σαντορίνη, αλλά ακριβώς στη μικρή πόλη της Οίας, διάσημη σε όλο τον κόσμο για αυτό το ηλιοβασίλεμα που αξίζει 1 εκατομμύριο likes στο Instagram.

 

Για να απολαύσετε πλήρως το στυλ της Σαντορίνης, θα πρέπει να επισκεφθείτε το νησί στα τέλη Αυγούστου. Σε αυτήν την περίοδο διοργανώνεται το φημισμένο φεστιβάλ πυροτεχνημάτων Therasia, αφιερωμένο στο ηφαίστειο του νησιού!

 

 

 

  Ποιος θα πίστευε τότε ότι η Σαντορίνη μοιάζει με την Πομπηία; Το 1967 μια πόλη βρέθηκε καλυμμένη με στάχτη και παγωμένη στο χρόνο. Όπως και η Πομπηία μας. Θεωρείται ως μία από τις πιο σημαντικές ιστορικές ανακαλύψεις της Σαντορίνης, εδώ είναι μία από τις πρώτες προσπάθειες αστικής μηχανικής.

 

Η πιο όμορφη παραλία της Σαντορίνης; Η λευκή παραλία! Το σχεδόν εκτυφλωτικο χρώμα της παραλίας και των βουνών κάνει αυτόν τον κόλπο ένα πραγματικό ονειροπόληση. Ιδανικό για κολύμβηση με αναπνευστήρα.

.

Εδώ είναι δέκα χυμώδεις περιέργειες για τη Σαντορίνη. Τώρα είστε πραγματικά έτοιμοι να απολαύσετε διακοπές γνωρίζοντας σοβαρά και σε βάθος αυτόν τον υπέροχο τουριστικό προορισμό!”. 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *