ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

ΣΥΖΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

 

 

  Το Επιμελητήριο Κυκλάδων, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ξεκινά την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 νέο κύκλο επιμόρφωσης με θέμα «Ανάδειξη και αξιοποίηση του αγροδιατροφικού πλούτου των Κυκλάδων».
 

Η πλούσια αιγαιοπελαγίτικη αγροτική παράδοση ξεχωρίζει για τα μοναδικά και πλούσια σε διατροφική αξία προϊόντα που παράγει χάρη στο ιδιαίτερο μικροκλίμα κάθε νησιού. Έτσι στόχος της στρατηγικής αυτής συνεργασίας είναι η αναβάθμιση και η ενίσχυση των παραγωγικών δυνάμεων του αγροδιατροφικού και πρωτογενή τομέα, ως μοχλός ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας των Κυκλάδων.
 

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν τέσσερα εκπαιδευτικά σεμινάρια, τα οποία απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο που δραστηριοποιείται στον χώρο του πρωτογενούς τομέα, της αγροδιατροφής και της γαστρονομίας στις Κυκλάδες.
 

Το πρώτο σεμινάριο με θέμα «Πιστοποιημένα προϊόντα. Η σημασία των ΠΟΠ, ΠΓΕ και ΕΠΙΠ στην τοπική ανάπτυξη» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Μαρτίου, 18.00-20.00. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου ο εισηγητής κ. Θεόφιλος Μασούρας, Καθηγητής Γαλακτοκομίας στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και διδάκτορας του Universite de Technologie de Compiègne, θα επικεντρωθεί στη διατροφική αξία του γάλακτος και των προϊόντων του, στα παραδοσιακά γαλακτοκομικά προϊόντα, στα προϊόντα που φέρουν σήμα ποιότητας (ΠΟΠ & ΠΓΕ), καθώς και στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων σε μικρές επιχειρήσεις (γαλακτοκομεία).
 

Θα ακολουθήσουν τον Απρίλιο 2021 τρία ακόμη σεμινάρια με την παρακάτω θεματολογία:

  • Καλλιέργεια αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.
    Εισηγητής: Καθηγητής Αλέξανδρος Ασσαριωτάκης.

 

  • Η σημασία των ντόπιων ζωικών φυλών στην ανάπτυξη των Κυκλάδων.
    Εισηγητής: Αντώνιος Κομινάκης, Αν. Καθηγητής Γενετικής Βελτίωσης Αγροτικών Ζώων και Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Hohenheim της Γερμανίας.

  • Ξηρικές καλλιέργειες στα νησιά του Αιγαίου.
    Εισηγήτρια: Πηνελόπη Μπεμπέλη, Καθηγήτρια του Εργαστηρίου Βελτίωσης των Φυτών και Γεωργικού Πειραματισμού του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Επιμελητηρίου Κυκλάδων ξεκινώντας την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021.
 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους εισηγητές καθώς και την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο https://www.e-kyklades.gr/articles/article.jsp?context=103&categoryid=53516&articleid=58328 ή να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Κατάρτισης του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σύρο στο τηλέφωνο 22810 82346 (εσωτερικό 4) καθώς και στα γραφεία των νησιών σε Άνδρο 22820 51490 | Σαντορίνη 22860 25788| Μήλο 2287023970 | Μύκονο 22890 23937 | Νάξο 2285022767 | Πάρο 22840 23031 | Τήνο 2283022404.
 

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως και μία ώρα πριν την έναρξη του κάθε σεμιναρίου, οπότε και θα αποστέλλεται ο σύνδεσμος παρακολούθησης σε όσους έχουν δηλώσει το email τους. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία ή αντιμετωπίζουν τεχνικές δυσκολίες, θα υπάρχει η δυνατότητα προσωπικής επικοινωνίας και υποστήριξης στα τηλέφωνα που αναφέρονται παραπάνω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *