ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΥΘΥΝΩΝ

 

 

Ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος

Ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος

Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που αφορούσε στην ψήφιση του προϋπολογισμού. Είχε προηγηθεί η παρέμβαση-καταγγελία του απερχόμενου επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χαράλαμπου Κόκκινου που έκανε λόγο για ένα προϋπολογισμό που θα ψηφιζόταν για να αναθεωρηθεί αμέσως μετά. Ορθή επισήμανση. Αλλά αυτό δεν ήταν θέμα της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής, αλλά του νόμου. Ο κ. Κόκκινος –που θα είναι εκλεγμένος Αντιπεριφερειάρχης στη νέα περίοδο- έκανε μια σωστή επισήμανση. Αλλά με νέα του παρέμβαση κατηγορεί την απερχόμενη αρχή Που δεν κατάφερε συγκεντρώσει απαρτία προκειμένου να διεκπεραιώσει αυτή τη νομική αστειότητα. Το να το καταγγέλλει όμως, οδηγεί τον ίδιο σε μια πολιτική ακροβασία που γίνεται a priori αστειότητα. Παρά ταύτα όμως, σημειώνει- ο κ. Κόκκινος- ότι 8 από τους 12 συμβούλους της παράταξής του ήταν παρόντες. Άρα κάτι περίεργο προκύπτει και επειδή υπάρχει ανακοίνωση και από την πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα είναι σε νέα ανάρτηση, η έκκληση είναι μία: μην παίζετε με τους θεσμούς. Όσο κακοί και αν είναι κάποιες φορές, δεν πρέπει να γελοιοποιούνται. Κάνει κακό στη Δημοκρατία. 

Η ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
«Η ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΗΣ !!!

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ,ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΗΚΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΠΑΡΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΝΑ (31) ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ , ΕΝΩ Η ΑΠΑΡΤΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΙΚΟΣΙ ΕΞΙ (26).

ΑΤΥΧΗΣ Η ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ .

 

Η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου έχασε την ψυχραιμία της! Με αποκλειστική της ευθύνη δεν πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Σύρο σήμερα 27/8/2014.
Για την πλήρη ενημέρωση της κοινωνίας επισημαίνουμε ότι για την απαρτία του Περιφερειακού Συμβουλίου απαιτούνται είκοσι έξι(26) από τα πενήντα (51) μέλη του. Η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή υπό τον κ. Μαχαιρίδη διαθέτει τριάντα ένα (31) μέλη. Στη σημερινή συνεδρίαση προσήλθαν περίπου το 1/3 εξ αυτών και δεν διέθετε την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου .
Την ίδια ώρα και ενώ επιχειρήσαμε τη μεταφορά Περιφερειακών Συμβούλων από το λιμάνι της Σύρου με το καράβι που είχε φτάσει 11:35 π.μ. (η προγραμματισμένη έναρξη του Συμβουλίου ήταν στις 11:00 π.μ. ) για να επιτευχθεί η απαρτία ( ο κ. Χ.Κόκκινος υπέγραψε 25ος ) και ενώ είχε παρέλθει λιγότερο από μία ώρα από την προγραμματισμένη έναρξη του , η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε να μην πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου . Η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κα Μπαφίτη επικαλέστηκε έλλειψη απαρτίας παρά την αντίθετη άποψη του αντιπροέδρου κ. Κουκά και του γραμματέα κ. Λοτσάρη (στελέχη της μειοψηφίας και της «Νέας Εποχής με τα Νησιά μας») και παρά το γεγονός ότι δύο ακόμη σύμβουλοι μόλις είχαν φτάσει στη Σύρο και έμπαιναν στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (γεγονός για το οποίο είχε ενημερωθεί το Προεδρείο !!!) και θα υπήρχε απαρτία .
Η μετάθεση ευθυνών και η φημολογία που ανεπτύχθη επιβάλλει με την ανακοίνωση μας να αποκαταστήσουμε την αλήθεια θυμίζοντας οχτώ(8) από τους δώδεκα(12) Συμβούλους μας ήταν αίθουσα και ότι ο επικεφαλής κ. Χ.Κόκκινος ήταν παρών και λίγη ώρα πριν είχε εκπροσωπήσει την μειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου στη τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Νοτίου Αιγαίου που διεξήχθη σε ομαλό κλίμα. Εμείς θέλαμε να πραγματοποιηθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο και ήμασταν εκεί . Η υπό διάλυση απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή να κάνει την αυτοκριτική της και να μην παίζει ούτε να προσβάλλει τους θεσμούς , όπως είναι και η λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Εκφράζουμε την οργή και την λύπη μας που δεν πραγματοποιήθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο με ευθύνη της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής . Η πορεία μας έχει αποδείξει ότι διαθέτουμε συνέπεια , συνέχεια και ξέρουμε να αναλαμβάνουμε ευθύνες . Αυτό άλλωστε αναγνώρισε ο λαός του Νοτίου Αιγαίου με την ετυμηγορία στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές.
Χαράλαμπος Κόκκινος
Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας
του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου
και του Περιφερειακού Συνδυασμού
«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»