ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ – ΛΗΞΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ

 

 

 

“Ο Δήμος Θήρας υπενθυμίζει ότι έχουν αναρτηθεί οι δασικοί χάρτες για τις περιοχές: Βόθωνα, Βουρβούλο, Φηρά, Καρτεράδο, Μεσαριά, Έξω Γωνιά, Ημεροβίγλι, Οία και Θηρασιά.

Καθώς δεν είναι γνωστό αν θα δοθεί νέα παράταση από το ΥΠΕΚΑ και εφόσον στην περιοχή της καλντέρας πολλές ιδιοκτησίες έχουν χαρακτηρισθεί ως χορτολιβαδικές – δασικές, οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην περιοχή αυτή οφείλουν να ελέγξουν τη μορφή των ακινήτων τους στους αναρτημένους δασικούς χάρτες ώστε να κρίνουν αν απαιτείται η υποβολή αντίρρησης στην συγκεκριμένη προθεσμία.

Ο Δήμος Θήρας ωστόσο με την υπ΄ αριθμ. 32/14.1.2019 Απόφασή του έχει υποβάλλει αίτημα προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας για την απόσυρση αυτών με σκοπό την επανασύνταξή τους και για την αναστολή ανάρτησης αυτών ώστε να διορθωθούν αφού γίνει διαβούλευση με τις Τοπικές Αρχές.

Οι δημότες καλούνταν με προηγούμενη ενημέρωσή μας να ενημερωθούν σχετικά από την ιστοσελίδα του Εθνικού Κτηματολογίου και Χαρτογράφησης (http://gis.ktimanet.gr/wms/forestsuspension/default.aspx) κατά πόσον οι ιδιοκτησίες περιλαμβάνονται εντός των ορίων των δασικών χαρτών.

Όσοι επιθυμούν να ελέγξουν τα  ακίνητά τους μπορούν να απευθυνθούν στον τεχνικό σύμβουλο του Δήμου χωρίς επιβάρυνση. Πληροφορίες στο Ιδιαίτερο Γραφείο Δημάρχου (τηλ. 2286360101/110).

Στην περίπτωση κατά την οποία περιλαμβάνονται ιδιοκτησίες εντός δασικών χαρτών, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να υποβάλλουν αντίρρηση κατά του περιεχομένου του δασικού χάρτη έως 29.3.2019 και να προσκομίσουν κάθε απαραίτητο στοιχείο με το οποίο θα αποδεικνύουν την μη δασική μορφή της ιδιοκτησίας τους (τοπογραφικά διαγράμματα, τίτλους κτήσεως, εκθέσεις φωτοερμηνείας κτλ).

Η αίτηση αντίρρησης υποβάλλεται ηλεκτρονικά στην ακόλουθη διεύθυνση του Εθνικού Κτηματολογίου https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/InfoDasika_Page.aspx.

Τονίζεται το γεγονός ότι εάν δεν υποβληθεί αντίρρηση έως τη λήξη της προθεσμίας, ο δασικός χάρτης κυρώνεται και η δασική μορφή θεωρείται τελεσίδικη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα με βάσει το τεκμήριο κυριότητας οι χαρακτηρισμένες τελεσίδικα ως δασικές εκτάσεις να περιέλθουν στην κυριότητα του Δημοσίου”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *