Site icon Santonews

Δ. Μπάιλας: “Γιατί προκρίνω τον Χάρη Δούκα”

 

 

“ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΣΟΚ
Γιατί προκρίνω τον Χάρη Δούκα!!
Αν και ήμουν αντίθετος με την διεξαγωγή εκλογών και μάλιστα τόσο εσπευσμένα αυτές έγιναν και βγήκαν κατά την γνώμη μου τα παρακάτω απλά συμπεράσματα:

1. Το 71% αυτών που ψήφισαν, δεν επέλεξαν τον Νίκο Ανδρουλάκη. Έψαξαν για άλλες λύσεις. Άρα το 71% ψήφισαν αλλαγή ηγεσίας, του ΠΑΣΟΚ. Λογικό και φυσιολογικό, γιατί αλλιώς θα είχε γίνει πολλή φασαρία για το τίποτα. Ούτε βέβαια είναι λογικό να γίνουν εκλογές ώστε η τωρινή ηγεσία από εδώ και μπρος να διορθώσει τα λάθη που έκανε.!

2. Η προσπάθεια των Κυβερνητικών Μ.Μ.Ε. ηλεκτρονικών και εντύπων, να μειώσουν την αξία του αριθμού αυτών που ψήφισαν, πέφτει στο κενό, αν αναλογιστεί κανείς ότι ενώ στις Εθνικές και τις Ευρωεκλογές οι πολίτες γύρισαν τη πλάτη στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ, στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ , είχαμε μεγαλύτερη συμμετοχή, πράγμα που σημαίνει ότι οι πολίτες επέστρεψαν και ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΠΑΛΙ στο ΠΑΣΟΚ.

2. Τα ίδια Κυβερνητικά Μ.Μ.Ε. κατά την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, προέτρεπαν τους πολίτες να πάνε να ψηφίσουν. Όχι βέβαια από αγάπη στο ΠΑΣΟΚ και στη Δημοκρατία, αλλά γιατί γνώριζαν ότι αν πείσουν κάποιους συντηρητικούς ψηφοφόρους αυτοί δεν θα ψήφιζαν Χάρη Δούκα.

3. Στόχος ήταν ο Δούκας, που είχε αποδείξει με την άλωση του Δήμου της Αθήνας, ισχυρό κάστρο της Δεξιάς, ότι μπορεί φρέσκος, άφθαρτος, με φιλολαϊκή πολιτική και καθαρό λόγο να ενώσει όλες τις Δημοκρατικές Δυνάμεις.

4. Όσο για το μοναδικό επιχείρημα που….. παίχτηκε τόσο πολύ εναντίον του, ότι…. Δεν χωράνε δύο καρπούζια στη ίδια μασχάλη, είναι παιδαριώδες και άκρως Λαϊκίστικο. Διότι, κατά τον ίδιο παιδαριώδη τρόπο σκεπτόμενος κάποιος, θα μπορούσε να απαντήσει ότι, έχουμε δύο χέρια και δύο μασχάλες, και μπορούμε να τα κρατήσουμε φτάνει να έχουμε Δύναμη και Αντοχή. Βεβαίως αποσιωπούν το γεγονός ότι πολλοί πρωθυπουργοί, ή πρόεδροι κρατών ξεκίνησαν από Δήμαρχοι μεγάλων πόλεων.

5. Ο Χάρης Δούκας, όπως ο Μανώλης Χριστοδουλάκης πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, κ.α. ήταν επιλογές και στενοί συνεργάτες της ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ. Όσοι δε την ζήσαμε από κοντά γνωρίζουμε ότι οι επιλογές των στενών συνεργατών της ΦΩΦΗΣ, ήταν πολύ ψαγμένες ώστε να μπορούν να υλοποιούν το έργο και τους στόχους της με ευθύνη και αντοχή.

Δημήτρης Μπάιλας π. Νομάρχης Κυκλάδων.

Τέλος νομίζω ότι το ΠΑΣΟΚ επέδειξε πρωτοφανή Πολιτικό Πολιτισμό και δεν του ταιριάζει η παλαιοκομματική εικόνα κάποιων κλακαδόρων που φωνάζουν συνθήματα έξω από τα γραφεία του, όταν όλοι οι υποψήφιοι με συντροφικότητα και υπεύθυνη στάση απευθύναν τον χαιρετισμό τους έξω από την Χ. Τρικούπη”.

Exit mobile version