ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΗΡΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟΣKOΠHMENO MHNYMA

 

 

 

zorzos_christ_2016“Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Η γιορτή των Χριστουγέννων, μήνυμα ελπίδας για την έξοδο από το σκοτάδι που δημιουργεί η απόσταση από το φως, βρίσκει φέτος τον κόσμο μας να χάνει την λάμψη του αφού γκρίζα σύννεφα σκιάζουν τις πόλεις και τα χωριά σε όλο και περισσότερα μέρη του πλανήτη μας. Το φαινόμενο της οικονομικής κρίσης, η επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τις δραστηριότητές μας, οι πολιτικές και κοινωνικές εντάσεις δημιουργούν αμηχανία για το αύριο.

Τα σπουδαία επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας μοιάζουν αδύναμα απέναντι στην έκρηξη των αντιθέσεων, που πολλές φορές τα ίδια προκαλούν, που αναστατώνουν χώρες και λαούς.

Έτσι τα Χριστούγεννα, η μεγάλη γιορτή της θρησκευτικής μας παράδοσης, πέρα από τα όμορφα στολίδια, τα δώρα και τα εδέσματα, κάνει επίκαιρο τον Λόγο του Χριστού ότι η αγάπη για τον εαυτό μας και για τον πλησίον μας δείχνει τον δρόμο, ώστε εν μέσω των συνανθρώπων μας, τον αναγκαίο αυτό όρο της ζωής μας, να μπορέσουμε να πραγματώσουμε την βαθύτερη διάσταση της ύπαρξής μας που αναζητά την αρμονία και την τάξη, αντανακλάσεις από το θαυμαστό σύμπαν που μας περιβάλλει και του οποίου είμαστε μέρος του. Ο κόσμος των ενστίκτων, με την αγάπη δίνει την θέση του στον κόσμο της κοινωνίας, πλαίσιο που καθιστά εφικτό το ζητούμενο της ψυχής μας για την επί γης Ειρήνη και Aνθρώποις Ευδοκία.

Εύχομαι σε όλες και σε όλους σας καλά Χριστούγεννα με υγεία και πρόοδο για σας και τις οικογένειές σας”.

 

BINTEO

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *