«ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ», ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΚΑΦΟΥΡΟΥ

Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΝΟΗΣΙΑ ΤΩΝ ΒΕΓΓΑΛΙΚΩΝ

KAFOYROS LOYKAS“Φίλες και Φίλοι,

«ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ»

Και όμως είμαι 54 ετών και ποτέ δεν κατάλαβα γιατί την ώρα της Αναστάσεως του Κυρίου εμείς αυτοβομβαρδιζόμαστε.

Έχουμε θρηνήσει κατά καιρούς συμπολίτες μας με αυτό το φαινόμενο. Και πολύ νέα παιδιά. Και όμως δεν βάζουμε μυαλό και το κακό συνεχίζεται.

Τώρα θα μου πείτε, μα είναι ένα πολύ αρχαίο έθιμο που λαμβάνει χώρα Πανελλαδικά την ώρα της Αναστάσεως Του Κυρίου. Ναι, θα το σεβαστώ απολύτως.

Αλλά εμείς οι νεότεροι αφού βλέπουμε ότι θρηνούμε κάθε χρόνο πολλά θύματα αυτή την ώρα, πρέπει να το συνεχίζουμε?

Δεν ζήτησε ποτέ ο Χριστός μας, μα και ούτε αναγράφεται πουθενά, την ώρα της Ανάστασής του εμείς να τον υποδεχόμαστε με ομοβροντίες επικίνδυνων βεγγαλικών και κανονιοβολισμών.

Τι ωραίο όμως είναι που την ίδια ακριβώς ώρα ακούμε μέσα στην απόλυτη νυχτερινή ησυχία, τις τυμπανοκρουσίες από τα καμπαναριά μας. Αν μπορούν να ακουστούν μέσα στο χαλασμό Κυρίου που γίνεται.

Και να που είχαμε και χτες τον τραυματισμό 4 συνανθρώπων μας στην Οία, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η αερομεταφορά τους στο Ηράκλειο Κρήτης. Ειλικρινά πείτε μου, είναι σωστά πράγματα αυτά που διαδραματίζονται εν έτη 2014?

Ας ευχηθούμε αυτοί οι άτυχοι συνάνθρωποί μας να επανέλθουν το συντομότερο υγιέστατοι.

Κλείνοντας και αφού ζητήσω να με συγχωρέσει Ο Κύριος και επειδή η σημερινή ημέρα είναι ημέρα χαράς και δόξας προς τον Ιησού Χριστό μας, nα πω το εξής:

Προβλέπω σε λίγο να Αναστήνετε ο Κύριος και ακούγοντας αυτό που γίνεται (μάχη στην κυριολεξία), αντί να μας ευλογεί να τρέχει για να σωθεί.

Εύχομαι η Αγία Ανάσταση να μας φέρει πάνω απ όλα υγεία και να πλημυρίσει τις ψυχές όλου του κόσμου με πολύ αγάπη και μόνο αγάπη.

Σας ευχαριστώ πολύ,

Λουκάς Χ. Καφούρος

Ημεροβίγλι –  Σαντορίνη

———————————