ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΡΗΤΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ Χ. ΡΟΥΣΣΟΣ

 

krhtes2015xorosΤα αυτοκίνητα, είχαν καταλάβει και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ η Ταβέρνα «Πύργος» είχε ξεχειλίσει από κόσμο, τα πιάτα πηγαινοέρχονταν και οι βρακοφόροι νεαροί υποδέχονταν με ένα θερμό χαμόγελο και ένα ποτηράκι ρακής, τους προσερχόμενους. Τα αδέλφια Στρατάκη, ήταν από νωρίς στο πάλκο και τα χορευτικά του Συλλόγου, έδιναν ήδη μια εξαιρετική παράσταση, δείχνοντας το υψηλό επίπεδο που έχουν φτάσει. Και από τις εκπλήξεις της βραδιάς, ένας αντρικό, πολεμικός Ανωγειανός (πηδηχτός) χορός που έβγαζε όλη την κρητική λεβεντιά.
Ο Σύλλογος, όπως κάθε χρόνο, τιμά κάποιο πρόσωπο που με τη δράση, τις γνώσεις και την κοινωνική του προσφορά, ξεχωρίσει. Φέτος ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής και Ακαδημαϊός κ. Χαράλαμπος Ρούσσος. «Μας μένει στο μυαλό, αυτό που είπατε, πως η Ιατρική είναι διακονία», είπε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μανώλης Ορφανός, προσφωνώντας τον Θηραίο Ακαδημαϊκό, και τονίζοντας πως η τιμή ανήκει στο Σύλλογο, που ο κ. Ρούσσος αποδέχτηκε τη διάκριση. « Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τιμή που έχω δεχτεί στη ζωή μου», είπε ο διαπρεπής επιστήμονας με την τεράστια διεθνή αναγνώριση και τη μεγάλη εμβέλεια, προσθέτοντας, « είναι η επιλογή μου στην Ακαδημία Αθηνών και η αποψινή από τους Κρήτες της Σαντορίνης, με τους οποίους είμαστε πνευματικοί σύντεκνοι». Στην εκπληκτική του ομιλία, ο κ. Ρούσσος, αναφέρθηκε στον Ελύτη (υπήρξε και θεράπων ιατρός του), αλλά και στους δεσμούς Σαντορίνης και Κρήτης, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στον Ελευθέριο Βενιζέλειο, με σαφείς παραπομπές στο σήμερα. krhtes2015xoros1
Μίλησε επίσης η Έπαρχος Θήρας κ. Θεώνη Λειβαδάρου, εξαίροντας την πολιτιστική προσφορά των Κρητών και υπογραμμίζοντας πως κάποιες από τις φετινές του δραστηριότητες, θα έχουν τη στήριξη της Περιφέρειας. «Η παράδοση, είναι ζώσα πραγματικότητα», είπε από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος, συγχαίροντας το Σύλλογο για την 15ετή του δράση και τη συνολική του προσφορά.