Site icon Santonews

ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΝΔ ΘΗΡΑΣ-ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΝΤΕΟ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ- ΒΡΟΥΤΣΗ

 

 

 

Παρουσία του πρώην Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη (ήταν μεταβατικός κατά τη διαδικασία ανάδειξης νέου αρχηγού του κόμματος) πραγματοποιήθηκε η χοροεσπερίδα και η κοπή της πίτας της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ Σαντορίνης. Οικοδεσπότης ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ κ. Ματθαίος Δαρζέντας, ενώ παρόντες ήταν ο Βουλευτής Κυκλάδων και πρώην Υπουργός κ. Γιάννης Βρούτσης, οι πολιτευτές Κατερίνα Μονογιού, Γιώργος Βακόνδιος και Χαράλαμπος Δαρζέντας. Παραβρέθηκαν επίσης η συντονίστρια της “Ομάδας Εργασίας Πολιτιστικού Επιχειρείν” κ. Δέσποινα Πρινιά, ο σύμβουλος του Προέδρου της ΝΔ και πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων κ. Φίλιππος Φόρτωμας, ενώ την εκδήλωση παρακολούθησαν η Έπαρχος Θήρας κ. Θεώνη Λειβαδάρου και ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος.

 

Σημείωση Santonews: λόγω του αριθμού των ομιλητών και της μεγάλης διάρκειας, είναι αδύνατον να γίνει απομαγνητοφώνηση όλων των δηλώσεων. Τις πλήρεις ομιλίες όλων, θα τις αναρτήσουμε μόλις γίνει η μεταφόρτωσή τους σε συμβατή με το διαδίκτυο μορφή.

 

ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ: “Πολιτική αλλαγή μόνο με εκλογές”

 

Ο κ. Πλακιωτάκης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ψεύδη, ανακολουθίες και “λεονταρισμούς” στην πολιτική της, εκτιμώντας πως παρά την φραστική της κλιμάκωση, έχει ήδη συμφωνήσει με τους δανειστές σε νέα επώδυνα μέτρα. “Θα το δείτε τις αμέσως επόμενες μέρες”, είπε, ενώ δήλωσε πως τα νέα μέτρα θα αφορούν περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου και νέες περικοπές στις συντάξεις. “Αυτή είναι η νέα περήφανη διαπραγμάτευση του κ. Τσίπρα”, είπε ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, επέκρινε την κυβέρνηση για την πολιτική της στο μεταναστευτικό, καθώς και για δημιουργία προβλημάτων με τους θεσμούς της χώρας, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την υπόθεση της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

“Πολιτική αλλαγή σε αυτή τη χώρα θα γίνει μόνο με νέες εκλογές”, είπε επίσης ο κ. Πλακιωτάκης και παρουσίασε τους βασικούς άξονες του “νέου μείγματος πολιτικής” που θα εφαρμόσει η ΝΔ, η οποία όπως υποστήριξε θα είναι η νέα κυβέρνηση. Η μία πρωτοβουλία σύμφωνα με τον ομιλητή, θα είναι η μείωση του φόρου για τις επιχειρήσεις, η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% στα επόμενα 2 χρόνια και η προώθηση θεσμικών και διοικητικών αλλαγών, ώστε να δημιουργηθεί θετικό περιβάλλον για τις επενδύσεις και θεσμική φορολογική σταθερότητα. “Αυτή την ώρα σε όλους τους τομείς της ΝΔ ετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα και σε νομοθετικό επίπεδο γιατί δεν θα υπάρχει ούτε μέρα για χάσιμο. Την επόμενη μέρα, χρειάζεται πρόγραμμα το οποίο το έχουμε, χρειάζεται στελεχικό δυναμικό το οποίο διαθέτει η ΝΔ και βέβαια χρειάζεται βούληση, να προχωρήσουν τα πράγματα μπροστά”, δήλωσε.

Αναφερόμενος σε τοπικά ζητήματα, ο κ. Πλακιωτάκης μίλησε για το Αεροδρόμιο της Σαντορίνης υπεραμυνόμενος της αποκρατικοποίησης του (“ξεκίνησε από την Κυβέρνηση Σαμαρά”, είπε), για την στελέχωση των υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης και για το Λιμάνι της Σαντορίνης, υποσχόμενος πως η ΝΔ θα βοηθήσει ενεργά, στην εξεύρεση χρηματοδότησης για την αποκατάστασή του.

 

ΒΡΟΥΤΣΗΣ: “Εξαπάτηση και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι ταυτόσημες έννοιες”

 

 

Ο κ. Βρούτσης, στην ομιλία του, αναφέρθηκε κι εκείνος στην παρατεινόμενη αβεβαιότητα της αξιολόγησης, λέγοντας αν δεν κλείσει: “η χώρα οδηγείται πάνω στα βράχια, βλέπετε ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του κατάφερε να συσπειρώσει απέναντι στην ώρα τους πάντες”. Ενώ ακόμα κι αν κλείσει θα έχουν ένα τεράστιο δημοσιονομικό κόστος αντιληπτό από τον καθένα. Κατηγόρησε επίσης την Κυβέρνηση, πως απεμπόλησε το καθεστώς του μειωμένου ΦΠΑ για τα νησιά που είχε κατοχυρώσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής (ο πρεσβύτερος) με την είσοδο στην τότε ΕΟΚ, ενώ μίλησε και για “θεσμική και αξιακή παρακμή της χώρας”. “Η λέξη εξαπάτηση και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι ταυτόσημες έννοιες, η λέξη Τσίπρας και ψεύτης θα δείτε ότι στο λεξικό τα επόμενα χρόνια, θα είναι συνώνυμες”, είπε σε οξείς τόνους ο Βουλευτής Κυκλάδων.

Exit mobile version