ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΑΠΠΟΣ-ΜΕΓΑΡΟΥ ΓΚΥΖΗ

ΟΛΕΣ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ

 

 

 

“Ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης, ο Δήμος Θήρας και το Πνευματικό Κέντρο Μέγαρο Γκύζη στα πλαίσια των πολιτιστικών τους εκδηλώσεων για το φετινό χειμώνα συνδιοργανώνουν τον κύκλο εκδηλώσεων «Winter Events 2017».

12 Φεβρουαρίου 2017 ώρα 18.00

«Χίλια κι ένα παραμύθια»

με την αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη

Μαγικά παραμύθια από όλες τις άκρες της Ελλάδας και του κόσμου

Τι κάνει κανείς όταν στο διάβα του συναντά Μάγισσες, Δρακόφιδα κι άλλα Θεριά; Μπορεί ένα ρεβίθι να σε κάνει ζάμπλουτο, κι ένα μήλο χρυσό να σε βάλει σε μπελάδες; Πως αποκτάς τις τρεις χρυσές τρίχες ενός Δράκου και πόσα ζώα χωράνε στον πύργο μιας… μύγας;

Η Σάσα Βούλγαρη ανήκει στους πρωτοπόρους της προφορικής αφήγησης στην Ελλάδα, από το 1993. Διδάσκει Τεχνική της Αφήγησης και Δημιουργική Γραφή με τη δική της Μέθοδο Εκπαίδευσης από το 1995. Γνωστοποίησε ευρέως την Προφορική Νεο-Αφήγηση στην Ελλάδα, με σταθερά προγράμματα σε Σχολεία, Μουσεία, Βιβλιοθήκες και σημαντικά Πολιτιστικά Ιδρύματα και την Ελληνική Τηλεόραση (ΕΤ1). Είναι η πρώτη Ελληνίδα προφορική αφηγήτρια που προτάθηκε για το Διεθνές Βραβείο Astrid Lindgren Memorial Award (δύο φορές υποψήφια της SCBWI – Greece το 2014 και το 2015).

25 & 26 Φεβρουαρίου 2017 ώρα 19.00

Καθολικός Καθεδρικός Ναός Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή

«Ρεσιτάλ Κιθάρας Γιώργου Μπεχλιβάνογλου»

Ο γνωστός στο κοινό της Σαντορίνης κιθαρίστας, με διεθνείς διακρίσεις, Γιώργος Μπεχλιβάνογλου σε ένα ρεσιτάλ Κιθάρας, στον Καθολικό Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, με έργα Kellner, Barrios, Tarrega, Brower, Piazzola, Rodrigo, Koshkin, Andronikou και Grigoreas.

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν σεμιναριακά μαθήματα (masterclasses) και ανοικτή διάλεξη με θέμα: “Μουσική γραφή – Υπονοούμενα και Ερμηνεία” στο Πνευματικό Κέντρο του Μεγάρου Γκύζη.

4 Μαρτίου 2017 ώρα 19.00

«πέταγμα με την Τέτη Κασιώνη»

ένα μουσικό ταξίδι με τραγούδια από την Μεσόγειο, την Κάτω Ιταλία, τη Λατινική Αμερική και τα Βαλκάνια

H νέα ερμηνεύτρια Tέτη Κασιώνη με εκλεκτούς συνοδοιπόρους της τον Πάνο Τσίγκο στο πιάνο, τον Γιώργος Αθανασίου στην κλασική κιθάρα και τον Βασίλη Ραψανιώτη στο βιολί, ενώνονται για να δημιουργήσουν ένα ταξίδι γεμάτο από μελωδίες μακρινών τόπων.

Η παράσταση είναι ένα πραγματικό Πέταγμα σε θάλασσες τραγουδιών από την Μεσόγειο, τις Ελληνόφωνες περιοχές της Κάτω Ιταλίας, την Λατινική Αμερική αλλά και τα Βαλκάνια. Δεν θα λείψουν αναφορές από τον πρώτο προσωπικό δίσκο της ερμηνεύτριας ο οποίος κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβρη 2016 από την εταιρία Μικρός Ήρως σε ενορχηστρώσεις του Θύμιου Παπαδόπουλου. Έντονες ερμηνείες από τους τέσσερις μουσικούς σε διασκευές διαχρονικών κομματιών του διεθνούς αλλά και του εγχώριου ρεπερτορίου. Βασικά χαρακτηριστικά της παράστασής τους η δραπέτευση και το πάθος που παρασέρνουν τους θεατές σε μια αξέχαστη μουσική περιήγηση.

11 Μαρτίου 2017 ώρα 19.00

Άγγελος Πολίτης (κλαρινέτο) – Τίτος Γουβέλης (πιάνο)

«Βραδιά μουσικής δωματίου»

Ο καταξιωμένος κλαρινετίστας Άγγελος Πολίτης συμπράττει με τον διακεκριμένο πιανίστα Τίτο Γουβέλη παρουσιάζοντας τις σονάτες του Johannes Brahms για κλαρινέτο και πιάνο.

Ο Άγγελος Πολίτης είναι μέλος  της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων και 1ο κλαρινέτο στην Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, ενώ διδάσκει κλαρινέτο στο Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο Κέρκυρας. Ο Τίτος Γουβέλης, πέραν από τις διεθνείς διακρίσεις του στο πιάνο, είναι επίσης συντάκτης και επιμελητής των προγραμμάτων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Δίνει συχνά εισαγωγικές ομιλίες πριν από τακτικές συναυλίες της Κ.Ο.Α. και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Από κοινού με την υψίφωνο Μάιρα Μηλολιδάκη έχουν την καλλιτεχνική επιμέλεια του φεστιβάλ «Μουσικοί ΣυνΤΟΝισμοί» στο πολιτιστικό κέντρο Beton7 στην Αθήνα.

17 Μαρτίου 2017 ώρα 19.00

«Ρεσιτάλ πιάνου Sébastien Salvaterra»

Ο νεαρός πιανίστας Sébastien Salvaterra έχει εμφανιστεί σε προσωπικά ρεσιτάλ αλλά και σε συναυλίες μουσικής δωματίου σε πολλά μουσικά Φεστιβάλ σε χώρες όπως η Αμερική, η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Ουγγαρία, η Ελλάδα, η Γαλλία, η Τουρκία, η Ρωσία, η Γερμανία, η Ολλανδία και το Ισραήλ. Πρόσφατα αποφοίτησε λαμβάνοντας το μεταπτυχιακό του τίτλο από το φημισμένο Mozarteum University του Salzburg της Αυστρίας με καθηγητή τον διάσημο Jacques Rouvier. Στο ρεσιτάλ του στη Σαντορίνη θα παρουσιάσει έργα των F. Schubert, L.V. Beethoven και M. Ravel.

18 Μαρτίου 2017 ώρα 19.00

Martina Barlotta (κιθάρα) – Sébastien Salvaterra (πιάνο)

«Βραδιά μουσικής δωματίου»

H Ιταλίδα κιθαρίστα Martina Barlotta εκτιμάται διεθνώς για την εκφραστικότητα και την καλλιτεχνική της παρουσία στις εμφανίσεις της. είναι κάτοχος πολλών πρώτων βραβείων σε Διεθνής Διαγωνισμούς Κιθάρας. Το Μάιο του 2015 κέρδισε μία από τις τέσσερις διεθνείς υποτροφίες “Claudio Abbado” που προσφέρονται με σκοπό να ενισχύσουν νέους με υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο. Στη Σαντορίνη θα παρουσιάσει, στο πρώτο μέρος, έργα από το παγκόσμιο ρεπερτόριο της κιθάρας, ενώ στο δεύτερο μέρος, θα συμπράξει με τον πιανίστα Sébastien Salvaterra παρουσιάζοντας έργα μουσικής δωματίου για κιθάρα και πιάνο.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *