ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΥΤ

Φωτό αρχείο

Φωτό αρχείο

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΥΤ

 

  Στην Ημερίδα της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου (Ε.ΚΥ.Τ.) που έγινε το Σάββατο 8/6 στην Κύθνο με θέμα «Διαχρονική Πορεία του Κυκλαδικού Πολιτισμού, Κύθνος: Παράδοση-Πολιτισμός-Ανάπτυξη», ο Νίκος Συρμαλένιος στο σύντομο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«….Ευχαριστούμε την Ε.ΚΥ.Τ. που για άλλη μια φορά μας προσκάλεσε στην ετήσια Ημερίδα της, που φέτος γίνεται στην Κύθνο. Η Κύθνος είναι αδικημένο νησί, διότι παρότι πολύ κοντά στην Αττική, έχει μείνει πίσω τουριστικά, εξαιτίας πολλών λόγων, ένας από τους οποίους είναι και η έλλειψη ταυτότητας, όπως ανέφερε και ο Δήμαρχος. Όμως η Κύθνος έχει φυσικές ομορφιές και παραλίες εξαιρετικού κάλλους, που μπορούν να την κάνουν τουριστικό προορισμό μεγάλης σημασίας. Βεβαίως θα μπορούσε να γίνει και προορισμός παραθεριστικής κατοικίας, αλλά εδώ χρειάζεται προσοχή, με την έννοια ότι απαιτείται πριν απ’ όλα χωροταξικός σχεδιασμός για να μην υπάρξει αλλοίωση της νησιωτικής φυσιογνωμίας.

Πέραν αυτών, η Κύθνος διαθέτει σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως τα ιαματικά λουτρά και το σπήλαιο στο Καταφύκι – για τα οποία έχουμε κάνει και κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις – που αποτελούν επιπλέον κίνητρα για την ανάπτυξη του νησιού.

Σχετικά με τα άλλα ζητήματα, δεν θα ήθελα πάλι να τα επαναλάβω, αλλά οι προοπτικές για τα νησιά μας δεν είναι καθόλου αισιόδοξες, αφού και το ακτοπλοϊκό πάει από το κακό στο χειρότερο και πολύ φοβάμαι ότι από τον Οκτώβριο πολλά μικρά νησιά θα βλέπουν πλοίο με το κιάλι, ενώ και η κατάσταση τόσο στο χώρο της υγείας, όσο και στην παιδεία οξύνεται δραματικά. Χαρακτηριστικά σας αναφέρω τον τίτλο της εφημερίδας «Έθνος», όπου λέει ότι 12.000 εκπαιδευτικοί (στις Κυκλάδες είναι γύρω στους 600), θα βρεθούν το επόμενο διάστημα εκτός εκπαίδευσης.

Με αυτές τις σκέψεις, ευχόμαστε στην Ημερίδα Καλή Επιτυχία και καλή συνέχεια στις προσπάθειές σας…»