ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ: ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ Ο Γ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ, ΕΚΤΟΣ Ο Γ. ΠΟΥΣΣΑΙΟΣ

ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Πολλά μποφώρ, τόσα που αγγίζουν τα όρια της «τρικυμίας», πνέουν τις τελευταίες ώρες στο Νότιο Αιγαίο, σχετικά με τις υποψηφιότητες για την Περιφέρεια. Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Το Ποντίκι» (www.topontiki.gr), αλλά και ΜΜΕ της περιφέρειας, θεωρείται δεδομένη η υποψηφιότητα, του πρώην υποψηφίου Δημάρχου Ρόδου κ. Γιώργου Χατζημάρκου (έλαβε 42.33% στις τελευταίες εκλογές) για τη θέση του Περιφερειάρχη, με τη στήριξη της ΝΔ. Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες μέρες ο πρώην–μετακλητός- Περιφερειάρχης,  μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ και σημερινός Πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, είχε ανακοινώσει τη δική του υποψηφιότητα, επιχειρώντας ίσως να προκαταλάβει τις εξελίξεις στο συγ-κυβερνών κόμμα. Επίσης, μια δημοσκόπηση από γνωστή εταιρεία, αξιολογούσε τον κ. Παππά πρώην Βουλευτή (στη Βουλή της μιάς ημέρας του Μαΐου 2012) Δωδεκανήσων του κόμματος σε συνάρτηση με τον κ. Κόκκινο, αλλά αν επιβεβαιωθούν τα σημερινά δημοσιεύματα η υπόθεση επιλογής υποψηφίου, εξελίσσεται σε δυνατό γρίφο.

 

ΑΣΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ

 

 

Θα υπάρξει μάχη Χατζημάρκου- Κόκκινου;

Θα υπάρξει μάχη Χατζημάρκου- Κόκκινου;

Σχετική ασάφεια επικρατεί και για την πλευρά του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, καθώς φέρεται και αυτός ως σίγουρος υποψήφιος, υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ, αλλά  υπάρχουν και δημοσιεύματα που θεωρούν πως θα επιλέξει τη μάχη για το Δήμο της Ρόδου. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ροδιακή» (http://www.rodiaki.gr/article.php?id=271511&catid=5&maincatid=1   ) ο νυν Περιφερειάρχης χαρακτήρισε «Καλοδεχούμενη» την υποψηφιότητα του Γιώργου Χατζημάρκου για να προσθέσει σε άλλο σημείο: «Ο καθένας έχει τη δική του πορεία και θα αξιολογηθεί. Εάν είμαι υποψήφιος και εγώ θα αξιολογηθεί και η δική μου υποψηφιότητα όπως και των άλλων. Τέλος Φλεβάρη θα συνεδριάσει η παράταξη. Ξέρετε δεν αποφασίζω μόνος μου. Η συνεδρίαση της διευρυμένης παράταξης θα γίνει και στη Ρόδο και στην Σύρο, δηλαδή θα γίνουν δύο συνεδριάσεις και θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις».

Τα μποφόρ όμως συνεχίζονται στο θέμα των αντιπεριφερειαρχών, καθώς ο κ. Γιώργος Πουσσαίος, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία δηλώνει ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος. «Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω, μετά από ώριμη σκέψη, την απόφασή μου, να μην είμαι εκ νέου υποψήφιος», αναφέρει ο πρώην Δήμαρχος Ιητών και πρώην Γενικός Γραμματέας Τουρισμού. Την ίδια στιγμή αυξάνεται η φημολογία που θέλει τον επί τετραετίες Δήμαρχο Ερμούπολης και Σύρου –Ερμούπολης κ. Γιάννη Δεκαβάλα να επιθυμεί διακαώς τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο Μαχαιρίδη.

Δεν θα είναι υποψήφιος ο Γ. Πουσσαίος

Δεν θα είναι υποψήφιος ο Γ. Πουσσαίος

Αλλά και στην περιφερειακή παράταξη του νυν Δημάρχου Λειψών κ. Μπενέτου Σπύρου που υποστηρίζεται από ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ, υπάρχει κινητικότητα για τους υποψήφιους στις Κυκλάδες και τα πιο ηχηρά ονόματα είναι του πρώην Νομάρχη κ. Δημήτρη Μπάιλα και του νυν Δημάρχου Άνδρου κ. Γιάννη Γλυνού, για τον οποίο έχει αναπτυχτεί έντονη φημολογία, ότι θα προτιμήσει την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.