ΧΑΛΚΟΓΡΑΦΙΕΣ: Π. ΤΕΤΣΗΣ ΚΑΙ Λ.ΟΡΦΑΝΟΣ

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΝΑΡΞΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΚΥΖΗ

 

GYZI2014« Παναγιώτης Τέτσης & Λάμπρος Ορφανός
Οι δύο φίλοι “συνομιλούν”

Το Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2014 σηκώνει αυλαία την Παρασκευή 1/8 με τα εγκαίνια της έκθεσης χαρακτικής με τίτλο ΧΑΛΚΟΓΡΑΦΙΕΣ: Παναγιώτης Τέτσης & Λάμπρος Ορφανός – Οι δύο φίλοι «συνομιλούν».
Στην έκθεση συμμετέχουν με χαλκογραφίες τους ο ακαδημαϊκός και μεγάλος μας ζωγράφος Παναγιώτης Τέτσης και ο αποθανών επιστήθιος φίλος του Λάμπρος Ορφανός, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες χαράκτες. Η έκθεση περιλαμβάνει 21 χαλκογραφίες του Παναγιώτη Τέτση, αντιπροσωπευτικές της χαρακτικής δημιουργίας του στις δεκαετίες του ’60, ’70 και ’80, και 21 χαλκογραφίες του Λάμπρου Ορφανού, αντιπροσωπευτικές της χαρακτικής δημιουργίας του στη δεκαετία του ’50.
Η έκθεση, που γίνεται σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης- ΜΙΕΤ (τα έργα του Π. Τέτση ανήκουν στη συλλογή του), δίνει στο φιλότεχνο κοινό μια μοναδική ευκαιρία να θαυμάσει το εξαιρετικό χαρακτικό έργο των δύο φίλων και σημαντικών καλλιτεχνών, του Παναγιώτη Τέτση και του Λάμπρου Ορφανού, οι οποίοι -παρά τη στενή φιλία τους- δεν είχαν εκθέσει ποτέ μαζί έργα τους. Έτσι, για πρώτη φορά εκθέτονται έργα τους σε μια κοινή έκθεση!
Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Μεγάρου Γκύζη. Η έκθεση συνοδεύεται από κατάλογο 40 σελίδων».

Εγκαίνια έκθεσης: 1η Αυγούστου 2014, ώρα 21:00

Διάρκεια έκθεσης: 1 – 23 Αυγούστου 2014