Χ. ΒΕΝΙΑΝΑΚΗΣ- ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ Μ. ΓΛΥΝΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΤΡΙΠΛΕΣ ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΙΣ 26 ΜΑΪΟΥ 2019

 

 

 

“Πλησιάζοντας με γοργούς ρυθμούς προς τις τριπλές κάλπες τις 26 Μαΐου θα ήθελα να παραθέσω κάποιες σκέψεις και τους προβληματισμούς μου.

Τρείς κάλπες λοιπόν. Είναι όμως όλες πολιτικές; Βλέποντας τα ψηφοδέλτια του Α΄ και Β΄ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης  τόσο φέτος όσο και τα προηγούμενα χρόνια καταλαβαίνουμε ότι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (βλ. ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή- χωρίς βέβαια να κάνω κανένα συσχετισμό μεταξύ τους) όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις είναι «πολύχρωμες» και πολυσυλλεκτικές. Παρόλα αυτά κάποιοι στερούμενοι πολιτικών επιχειρημάτων και επιτελεσμένου έργου κάνουν την ύστατη προσπάθεια να  περιχαρακωθούν πίσω από την καθαρότητα του πολιτικού «χρώματος» που τους στηρίζει.  Αν προσπαθούσε όμως η κυρία Μοιραράκη να χαρακτηρίσει το χρώμα της παράταξής τους από τις επιλογές του πολιτικού καμβά, σίγουρα θα δυσκολευόταν  να μας περιγράψει το χρώμα που προκύπτει.

Καταλήγουμε λοιπόν στο ότι μόνο οι Ευρωεκλογές αποτελούν άκρως πολιτική κάλπη. Πολιτική κάλπη δε, που αφορά την Ελληνική αλλά κυρίως την Ευρωπαϊκή μας προοπτική. Εκεί θα προσέλθουμε όλοι ψηφίζοντας για το μέλλον του τόπου  μας με βάση την ιδεολογία, τα πιστεύω και τα πολιτικά μας βιώματα.

‘Όλοι όμως θα σταθούμε μπροστά στις κάλπες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με υποψήφιους συγγενείς, γνωστούς και φίλους. Εκεί πώς ψηφίζουμε; Στους μικρούς μας τόπους, στις επιμέρους περιφερειακές ενότητες, όλοι μας λίγο πολύ γνωριζόμαστε, ξέρουμε την διαδρομή του καθενός. Θα πρέπει να αξιολογήσουμε τον κάθε υποψήφιο εξαιρώντας τα πολιτικά κριτήρια και ψηφίζοντας με τα κριτήρια της προσφοράς, της ανιδιοτέλειας, της διάθεσης για έργο, της αξιοκρατίας, του σεβασμού στον συνάνθρωπο και στη σύνθεση των απόψεων. Επίσης όσες Δημοτικές- Περιφερειακές παρατάξεις, Δήμαρχοι, Έπαρχοι και Περιφερειάρχες έχουν ήδη αναλάβει με την ψήφο μας τα προηγούμενα χρόνια, πρέπει να κριθούν από το έργο που παραδίδουν  στον τόπο τους και τις πολιτικές τους πράξεις έναντι συνεργατών και αντιπάλων.

Σε ότι αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Θήρας τα πράγματα νομίζω είναι ξεκάθαρα για όλους. Η θητεία της παράταξης του κ. Χατζημάρκου οδεύει στο τέλος της με αρνητικό πρόσημο, αφήνοντας τα νησιά μας σε χειρότερη κατάσταση από ότι τα παρέλαβε. Συνέβαλε δε με την απραξία της – είτε από εμπάθεια, είτε από ανικανότητα-  στη διόγκωση όλων των προβλημάτων των νησιών μας.

Έχοντας ταξιδέψει τον τελευταίο καιρό στα νησιά του Επαρχείου μας, είτε συνοδεύοντας τον υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Μανώλη Γλυνό είτε μόνος μου, έχω πλέον επίγνωση των περισσότερων άλυτων θεμάτων που εξακολουθούν να υφίστανται στον τόπο μας. Δηλώνω έτοιμος να προφέρω  με όλες μου τις δυνάμεις στην επίλυση των προβλημάτων και πρόθυμος να συνεργαστώ με όλες τις Δημοτικές Αρχές  που θα προκύψουν μετά τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές τις 26ης Μαΐου, για την βελτίωση των υποδομών και την εξέλιξη του τόπου μας.

Για αυτό θέτω τον εαυτό μου στην κρίση των πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας με τον συνδυασμό «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» και με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Μανώλη Γλυνό”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *