Χ.ΚΟΚΚΙΝΟΣ: “Όχι  στην αλόγιστη και άναρχη τοποθέτηση ανεμογεννητριων”.

 
 
‘Άμεση επιστροφή των μειωμένων συντελεστών   Φ. Π. Α. στα νησιά μας’.
 
 
 
 
 
  (Η τοποθέτηση μας στο Περιφερειακο Συμβούλιο Ν.Αιγαίου) 
 
 
Με αφορμή τα δύο (2)    ζητήματα που απασχόλησαν την πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακου Συμβουλίου Νότιου Αιγαίου (10.11.21) καταθέσαμε τις απόψεις μας τις οποίες παραθέτουμε συνοπτικά στο παρόν Δελτίου Τύπου :
 
Α) “Για την χωροθέτηση και τοποθέτηση ανεμογεννητριων στα νησιά μας” δηλώσαμε ότι στηρίζουμε τη δημιουργία  Ανανεώσιμων Πηγών  Ενέργειας (Α. Π. Ε.) όμως :
 
 
-Πρέπει να σταματήσει η άναρχη και αλόγιστη τοποθέτηση ανεμογεννητριων στα νησιά μας διότι καταστρέφεται το μοναδικό φυσικό τους κάλος και προξενουν ζημιά στον τουρισμό και στον πρωτογενή τομέα (ιδιαίτερα σε γεωργία, κτηνοτροφία, μελισσοκομία). 
 
-Για την τοποθέτηση τους να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών. 
 
-Να επανεξεταστεί η φέρουσα  ικανότητα των νησιών μας  για τέτοιες δράσεις. 
 
-Να δημιουργηθεί Νέο Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο για τις Α. Π. Ε. και μέχρι τότε να σταματήσει η έκδοση νέων αδειών παραγωγής και να ανασταλεί η λειτουργία αυτών που ήδη έχουν εκδοθεί. 
 
-Να αναζητηθεί η δυνατότητα τοποθέτησης αιολικών πάρκων σε ακατοίκητα νησιά και σε μεγάλες βραχονησίδες και σε ειδικη χωροθέτηση σε θαλάσσιο χώρο (όπως στην Σκανδιναβία). 
 
Β) Για το θέμα της “επιστροφής των μειωμένων συντελεστών στα νησιά μας”! 
 
Ζητάμε από την Ελληνική  Κυβέρνηση να  αποκαταστήσει την αδικία που προξένησαν οι προκάτοχοι της το 2015 στα νησιά του Αιγαίου με την καταργήση των μειωμένων συντελεστών Φ. Π. Α. διότι :
 
 – Είναι μέτρο αναπτυξιακό και βοηθά την επιχειρηματικότητα και “το καλάθι της νοικοκυράς ” εν όψει μάλιστα και του νέου μεγάλου κύματος ακριβείας που βιώνουν οι οικογένειες μας. 
 
-Είναι μέτρο που θα λειτουργήσει  ανταποδοτικά  και θα  φέρει έσοδα στο κράτος  και εντάσσεται στις αναγκαίες για την περιοχή μας Νησιωτικες Πολιτικές. 
 
-Ενισχύει την χώρα μας και τα νησιά μας  στον οικονομικό ανταγωνισμό που υπάρχει με ξένες χώρες ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού. 
 
Για τα δύο (2)παραπάνω θέματα εκφράστηκαμε θετικά στα ψηφισματα  που εκδόθηκαν και αποφασίστηκαν κατά πλειοψηφία  από από το Περιφερειακο Συμβούλιο Ν. Αιγαίου και ζητάμε την άμεση επίδοση τους και να γίνουν δεκτά από την Πολιτεία. 
 
 
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
-Επικεφαλής του Περιφερειακου Συνδυασμού “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ “
 
-Περιφερειακος Σύμβουλος Π. Ε. Ρόδου 
 
-Αντιπρόεδρος Εποπτικου Συμβουλίου ΕΝΠΕ 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *