BINTEO:ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ

  Είναι γνωστή σε όλους η διελκυστίνδα για το μέλλον του παλιού κτιρίου του Κέντρου Υγείας Θήρας. Αυτή τη στιγμή, στεγάζει κάποιους εργαζόμενους του Νοσοκομείου. Γεγονός, θέαμα και συνθήκες απογοητευτικές για μια Υγειονομική δομή που κατά γενική ομολογία πάει καλά.

Ο Δήμος Θήρας, διεκδικεί το κτίριο, χωρίς μέχρις στιγμής να έχει προσκομίσει τα ισχυρά νομικά όπλα πως το δικαιούται. Να το πάρει!. Πρέπει να το πάρει!. Αλλά, ο ίδιος Δήμος έχοντας φορτώσει το εισιτήριο του Τελεφερίκ με 1 ευρώ, υποσχόμενος ( σε εποχές πρότερες, αλλά κοντινές) πως θα το αποδώσει για το Νοσοκομείο, συμπεριφέρεται με τρόπο διόλου τιμητικό. Σε αντίθεση με το Δήμο της Μυκόνου, που καταβάλει σοβαρή προσπάθεια για το Κέντρο Υγείας (όχι, Νοσοκομείο!).

Η σημερινή πρόταση του νέου Διευθυντή του Νοσοκομείου κ. Χ. Πανοτόπουλου, που απηχεί όπως ο ίδιος είπε, τη θέση του Υπουργείου Υγείας, αποτελεί μια καθαρή πρόταση. Ευκαιρία για έντιμη συμφωνία.

Δηλαδή, ο Δήμος παίρνει τους σταύλους Καμαρίου. Τους μετασκευάζει με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου (δηλαδή τσάμπα για τον προϋπολογισμό του Δήμου) σε κατοικήσιμα κτίρια, και τα δίνει για τις ανάγκες του Νοσοκομειακού Προσωπικού. Παράλληλα, αποκτά ένα ευπρεπές Δημαρχείο, εξοικονομώντας τα 120.000 ευρώ ετησίως που δίνει για τις σημερινές εγκαταστάσεις.

Η συμφωνία είναι τίμια. Είναι επωφελής για το Δήμο και τριπλά επωφελής για το νησί: Δηλαδή, αποκτά κεντροβαρές Δημαρχείο, στηρίζει το πολυτιμότερο απόκτημα του- το Νοσοκομείο- και απομακρύνει το άγος των Στάβλων από το κέντρο του Καμαρίου.

Τώρα, δεν υπάρχει κανένα αντεπιχείρημα για το Δήμο. Η αμοιβαιότητα, είναι ψυχή της εύρυθμης λειτουργίας. Τα λεφτά που μαζεύτηκαν από το “Ίδρυμα Λ& Ε Νομικού” και τώρα λιμνάζουν, πιάνουν τόπο και η Σαντορίνη, μπορεί να επαίρεται για την κοινωνική της πολιτική.

Σε διαφορετική περίπτωση, τότε κάποιος θα πρέπει να αναρωτηθεί αν η αιτιολογία των αυξήσεων σε Τελεφερίκ και Ηφαίστειο με άλλοθι την Υγεία, ήταν απλό πρόσχημα. Και να απαιτήσει απαντήσεις, για πιο λόγο αυτά τα επιπλέον χρήματα δεν διατέθηκαν, εκεί όπου είχε εξαγγελθεί πως θα πάνε.

1 Απάντηση

  1. Ο/Η αλζαλκι ιμπραχημ λέει:

    πιστεύω πλέον, ότι ο κύριος δήμαρχος αρέσκεται στο να κοσκινίζει και όχι να ζυμώνει, απλά θέλει λίγο χρόνο ώστε να βρει καινούργιο εμπόδιο για μας πεί πάλι όχι, για την ώρα είμαι σίγουρος ότι σφυρίζει αδιάφορα…
    ιατρός του νοσο/μειο θήρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *